Merivartiosto muistuttaa maltista juhannusvesillä – lue ohjeet turvalliseen retkeen merellä

Tärkeintä liikenteen turvallisuudessa merellä on veneilijöiden oma vastuullinen toiminta.

Länsi-Suomen merivartiosto partioi juhannusvesiä 26. kesäkuuta 2021.

23.6. 9:40

Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena ja varmistavat veneilijöiden turvallisuutta merellä.

Länsi-Suomen merivartiosto haluaa muistuttaa tiedotteessaan muutamasta tärkeästä asiasta veneilyturvallisuuteen liittyen.

Ennen vesille lähtöä

Tarkasta sääennuste ja suunnittele reittisi. Huolehdi, että joku maissa tietää veneilyreittisi ja suunnitellun paluuajan, sekä muista ilmoittaa mahdollisista matkan varrella tulevista muutoksista.

Pidä vene ja sen varusteet huollettuina. Varmista, että polttoainetta on riittävästi. Myös varakanisteri tulisi olla mukana.

Veneessä on hyvä olla mukana myös toimiva ja tarkastettu sammutin, vaikka laki ei sitä aivan kaikkiin veneisiin vaadikaan.

Älypuhelimeen kannattaa ladata valmiiksi 112 Suomi -sovellus, jonka kautta hälytysnumeroon soittaessa sijaintitietosi välittyvät automaattisesti viranomaisille ja avunsaanti nopeutuu.

Huolehdi, että puhelimessasi on akkua ja että se säilyy kuivana, mikäli joudut veden varaan.

Hukkumiseen johtavassa vesiliikenneonnettomuudessa on usein ollut osallisena alkoholi.

Älä siis nauti alkoholia ennen vesille lähtöä ja pidä korkki kiinni myös veneillessä.

Veneillessä

Muista pelastusliivit. On elintärkeää huolehtia, että jokaisella veneessä olijalla on päällään asianmukaiset pelastusliivit.

Muista, että et ole vesillä yksin. Hyvien merimiestapojen noudattaminen, ennakointi ja tilanteiden mukainen reagointi varmistavat rauhallisen ja turvallisen juhannuksen myös muille vesilläliikkujille.

Varmista, että tiedät itse sijaintisi koko ajan. Navigoi myös perinteisellä paperikartalla, jotta et joudu pulaan, jos elektroninen navigointilaitteesi pettää.

Hätätilanteessa

Mikäli joudut hätätilanteeseen vesillä, soita meripelastuskeskuksen hälytysnumeroon 0294 1000, mieluiten 112 Suomi -sovelluksen kautta.

Pysy rauhallisena ja toimi meripelastuskeskuksen ohjeiden mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut