Enersensen Mäntyluodon telakalle sopimus merituulivoiman kaapelikelojen valmistuksesta Norjaan

Yhtiö pyrkii murtautumaan merituulivoiman markkinoille.

Mäntyluodon telakalla oli toukokuun lopulla valmistumassa ponttonilaituri Hamina–Kotkan satamaan.

22.6. 11:13

Pori

Enersense Offshore Oy on solminut sopimuksen merituulivoimapalveluita myyvän ja vuokraavan norjalaisen Drammen Yardin kanssa neljän kaapelikarusellin valmistuksesta Norjaan. Kaapelikelojen valmistus Mäntyluodossa alkaa välittömästi ja toimitukset ajoittuvat touko–heinäkuulle 2023.

Karusellien kokonaispaino on noin 900 tonnia ja niitä käytetään esimerkiksi merituulivoimaloiden sähkökaapeleiden valmistuksessa sekä asennuksessa vaativissa meriolosuhteissa. Tiedotteessa ei kerrota kauppahintaa.

Enersense Offshore pyrkii nimenomaan merituulivoiman markkinoille. Yhtiöllä on tarjota merituulivoiman palveluita pienistä projekteista aina suuriin kelluviin ja kiinteisiin tuulivoimaloiden jalustoihin.

”Nyt solmittu kauppa avaa meille tietä Norjan markkinaan, joka kehittyy ja kasvaa kovaa vauhtia”, toteaa Enersensen liiketoimintajohtaja Jaakko Leivo yhtiön tiedotteessa.

Karusellien loppuasiakas on maailmanlaajuinen kaapeli- ja valokuitualan yritys Nexans, jolla on Enersensen tiedotteen mukaan vahvat näytöt uusien teknologioiden hyödyntämisestä yhä suurempien kelluvien merituulivoimaloiden projekteissa.

Telakkayhtiön integraatio Enersenseen ja toiminnan kasvattaminen etenevät Leivon mukaan suunnitellusti.

”Olemme saaneet myös muita sopimuksia vauhdittamaan tekemistämme esimerkiksi Valmetin ja Metso Outotecin kanssa. Tarjouslaskenta useisiin merituulivoima- ja muihin hankkeisiin on tällä hetkellä hyvinkin aktiivista”, Leivo kertoo.

Enersense International osti Mäntyluodon telakkayhtiön Pori Offshore Constructions Oy:n koko osakekannan 4. lokakuuta 2021. Yhtiön nimi muuttui Enersense Offshore Oy:ksi.

Maanantaina Enersense kertoi ostavansa Voimatel Oy:n, mikä kasvattaa konsernin kokoa huomattavasti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut