Kunnanhallitus esittää päiväkodin rakentamiseen lisärahaa Pomarkussa

Pomarkun uusi päiväkoti on tarkoitus rakentaa kuvassa näkyvän alakoulun viereen.

22.6. 9:41

Pomarkku

Uuden päiväkodin rakentamista on Pomarkussa vatvottu suuntaan ja toiseen usean vuoden ajan. Rakentamispäätös on tehty, ja urakkatarjouksetkin annettu. Niistä kävi kuitenkin ilmi, että rakentamiseen varattu kaksi miljoonaa euroa ei nykyisillä rakentamiskustannuksilla riitä. Lisää tarvittaisiin runsaat 600 000 euroa.

Vt kunnanjohtaja ehdotti kunnanhallitukselle, että se ei esittäisi nyt lisämäärärahaa, vaan pyydettäisiin uudet urakkatarjoukset siten, että tarjousten viimeinen jättöajankohta olisi 28. helmikuuta 2023. Aiemmissa suunnitelmissa on ollut, että uusi päiväkoti olisi tuolloin jo käytössä.

Kunnanhallitus päätyi tiistaina kannattamaan asian edistämistä heti. Jani Valli (kok.) ehdotti, että valtuustolle esitetään nyt 649 580 euron lisämäärärahan myöntämistä. Suvi Pakkala (kesk.) kannatti ehdotusta.

Vallin ehdotus sai niukan 5-4 enemmistön taakseen. Lisämäärärahaa kannattivat hänen ja Pakkalan lisäksi Miia Hietanen (kok.), Jari Jokinen (sd.) ja Aila Salmela (vas.).

Asian lykkäämisen kannalla olivat Jouni Erola (ps.), Heidi Kyrö-Anttila (ps.), Jussi Leppäniemi (kesk.) ja Kaarlo Peltomaa (kesk.).

Kunnanvaltuusto päättänee määrärahan kohtalon seuraavassa kokouksessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut