Pikku Kakkosen konsertissa hämminkiä Luvialla: ”Ihmiset kiehuvat aika lailla” – näin Yleltä kommentoidaan

Vaikeudet yleisön kuljettamisessa Pikku Kakkosen konserttipaikalle aiheuttivat pitkän jonon Luvialla. Tapahtuman järjestäjä kertoo, että konsertin alkua viivästytettiin noin tunnilla, jotta kaikki pääsivät näkemään sen.

Satakunnan Kansan lukija kuvasi paikalla olevan jonon noin kello 17, kun konsertin oli tarkoitus alkaa.

17.6. 18:00

Eurajoki

Luvialla perjantaina järjestetyssä Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertueen konsertin järjestelyissä on ollut Satakunnan Kansan toimitukseen tulleiden tietojen mukaan ongelmia.

Tällainen jono ihmisiä odotti konserttiin pääsyä viiden aikoihin.

Perheensä kanssa paikan päällä olleen Peter-Sebastian Lehtosen mukaan tapahtuman järjestäjät ovat epäonnistuneet tapahtuman järjestelyissä.

Konsertin oli määrä alkaa kello 17. Kuitenkin 20 minuuttia ennen aloitusaikaa konserttipaikalle Laitakarin satamaan oli Lehtosen mukaan arviolta kilometrin mittainen jono.

”Kaksi bussia kuljettavat hyvin harvaan tahtiin ihmisiä Laitakarille”, Lehtonen sanoi tuolloin.

”Täällä ihmiset kiehuvat aika lailla.”

”Vähän ihmisiä lähtee jo poiskin. He (järjestäjät) yrittivät ilmeisesti varmistaa, että ahtaaseen Laitakariin ei ajettaisi, mutta nyt ihmiset ovat alkaneet ajaa sinne. Bussit eivät todennäköisesti pääse kääntymään siellä.”

”Tämä on aivan mahdoton tilanne. Kaikki eivät tule pääsemään paikalle ja tässä tulee olemaan paljon pettyneitä lapsia ja perheitä.”

”Kyltit ja parkkipaikkajärjestelyt ovat olleet suorastaan olemattomat. Samoin tiedottaminen jonottajille. Nyt bussi on jumissa Laitakarilla”, Lehtonen kirjoitti tekstiviestissään kello 17.27.

Satakunnan Kansa tavoitti tapahtuman järjestäjän edustajan kommentoimaan tapausta iltakahdeksalta.

”Pahoittelemme sellaista asiaa, mihin emme oikeastaan osanneet välttämättä varautua. Tänne tuli paljon ihmisiä, emmekä tienneet, että tänne sataman kärkeen tulee kapea, pitkä tie, ja tässä voisi näinkin käydä”, sanoo Pikku Kakkosen tuottaja Jyrki Laaksonen.

Laaksosen mukaan konserttivieraat ovat suhtautuneet viivästykseen ymmärtäväisesti, eikä hän ole tavannut selvästi pahantuulisia ihmisiä. Hän arvioi paikalle tulleen noin 2 000 ihmistä.

”Odottelemme tässä lapsiperheiden kanssa viimeisiä busseja, että saamme kaikki perheet pois täältä. Ei täällä kai kovin tuohtuneita perheitä ole ollut. Ennemminkin lapset ovat olleet iloisia.”

Laaksonen kertoo, että konsertin alkua viivästytettiin, jotta kaikki katsojat ehtivät paikalle. Lämmittelyesitykset alkoivat noin puoli kuudelta.

Varsinainen konsertti aloitettiin vasta noin kello 18, kun viimeinenkin bussi oli päässyt perille satamaan.

Päivitetty kello 20.43: Lisätty Ylen edustajan kommentit ja päivitetty kauttaaltaan.

Päivitetty kello 20.54: Lisätty arvio paikalla olleiden ihmisten määrästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut