Porissa alkaa röntgenhoitajakoulutus ensi vuoden alussa

Uusien koulutettavien toivotaan paikkaavan maakunnan röntgenhoitajapulaa.

Röntgenhoitajat Satu Syrjäläinen ja Sabina Saari työn touhussa Satakunnan keskussairaalan sädehoitoyksikössä arkistokuvassa 2015.

16.6. 10:44

Porissa alkaa tammikuussa 2023 röntgenhoitajan AMK-tutkintoon johtava koulutus. Tutkinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk), Satakunnan ammattikorkeakoulun (Samk) ja SataDiagin kanssa.

”Tarvitsemme lisää uusia alan osaajia Satakuntaan. Koulutuksen aikana oppilaitokset ja SataDiag tekevät tiivistä yhteistyötä sekä teoriaopintojen että käytännön harjoittelun osalta” kertoo tiedotteessa lehtori Heli Mäkelä Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Samk ja SataDiag on aikaisemmin kouluttanut röntgen- ja laboratoriohoitajia, bioanalyytikoita sekä kätilöitä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Röntgenhoitajan tutkintoon kuuluvat ammattitaitoa edistävät harjoittelut järjestetään pääsääntöisesti Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

”SataDiag tarjoaa hyviä harjoittelupaikkoja, ja saamme näin henkilöstöömme uusia huippuammattilaisia. Opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä SataDiagissa suoritettuihin harjoitteluihin, palaute harjoittelujaksoista on Suomen parhaimmistoa. Harjoitteluja suoritetaan osittain myös muissa sairaanhoitopiireissä”, kertoo tiedotteessa SataDiag kuvantamisen ylihoitaja Karoliina Lohikoski.

Röntgenhoitajan opinnot kestävät 3,5 vuotta. Koulutus toteutetaan päiväopintoina Tamkin opetussuunnitelman mukaan: verkko-opintoina, lähiopetuksena Porissa Samkin tiloissa ja Tampereella Tamkissa, jossa järjestetään kuvantamisosaamiseen liittyvät orientoivat harjoitustunnit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut