Aito Säästöpankki lakkauttaa Säkylän ja Kiikoisten konttorit ja muuttaa Porin kassan infopisteeksi

Kassapalveluja käyttää enää vain 5,9 prosenttia pankin kaikista asiakkaista.

Porin kauppatorin kulmalla sijaitsevan Aito Säästöpankin Porin konttorin kassa muuttuu 11. heinäkuuta infopisteeksi. Jatkossa ei pankissa enää käsitellä käteistä rahaa.

16.6. 12:51

Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva Aito Säästöpankki lakkauttaa osana uudelleenorganisointia Kiikoisten, Isokyrön ja Ylihärmän konttorit 8. heinäkuuta sekä Valkeakosken ja Säkylän konttorit 12. elokuuta.

Viiden lakkautettavan konttorin palvelut yhdistetään lähikonttoreihin ja kassapalvelut keskitetään pankin maakuntakonttoreihin.

Aito Säästöpankissa juuri päättyneiden muutosneuvottelujen perusteena olivat taloudelliset, tuotannolliset ja toimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyvät syyt. Uudelleenjärjestelyiden tarve johtui muun muassa kesäkuussa tapahtuneesta yhdistymisestä Ylihärmän Säästöpankin kanssa.

Yhteistoimintalaki uudistui vuoden vaihteessa. Samalla yt-neuvotteluja kutsutaan jatkossa muutosneuvotteluiksi.

Muutosneuvottelujen jälkeen pankki irtisanoo viisi henkilöä. Kokonaisuudessaan erilaisten eläke- ja työjärjestelyjen jälkeen Aito Säästöpankin henkilöstömäärä vähenee 15 hengellä niin, että yrityksessä työskentelee jatkossa 132 henkilöä.

Tiedotteessa pankki kertoo katkossa keskittyvänsä jatkossa asiakkaiden talouden kokonaisvaltaiseen valmentamiseen ja asiantuntijapalveluihin sekä näiden systemaattiseen kehittämiseen.

Pankin mukaan muutosneuvottelut tuovat lisää resursseja asiakkaiden juoksevien asioiden joustavaan ja nopeaan käsittelyyn sähköisissä kanavissa.

Aito Säästöpankki kertoo tiedotteessaan asiakkaiden siirtyneen jo nyt voimakkaasti verkkopalveluihin. Esimerkiksi pankin laina-asiakirjoista 90 prosenttia allekirjoitetaan sähköisesti ja kassapalveluja käyttää enää vain 5,9 prosenttia pankin kaikista asiakkaista.

Satakunnassa kassapalvelut Huittisiin

Osana organisaatiomuutosta Aito Säästöpankki keskittää kassapalvelut Huittisiin, Ikaalisiin, Kauhavalle ja Pälkäneelle, jolloin Porin, Sastamalan, Hämeenkyrö Kyröskosken, Kangasalan, Nokian, Ylöjärven ja Seinäjoen konttoreiden kassat muuttuvat kesän aikana infopisteiksi.

Infopisteissä ei käsitellä rahaa, vaan niissä saa opastusta verkko- ja mobiilipankin sekä maksukortin käyttöön.

Infopisteet palvelevat ilman ajanvarausta 1–2 päivänä viikossa. Niissä onnistuu myös esimerkiksi laskujen maksu ja lukkiutuneiden verkkotunnusten avaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut