Luontoa ihmisen kulttuuriympäristönä tutkiva Ilona Hankonen on tottunut metsässä liikkuja. Paitsi tutkija hän on myös luonnonsuojelija.

Tutkija Ilona Hankonen tietää, miksi Eurajoella on keskellä metsää vanha perunakellari – Tältä luonnon tilaan hiljalleen palaava Pinkjärven ympäristö näyttää

Raumalaisen metsäteollisuuden juuret ovat syvällä Vuojoen kartanon entisillä mailla Eurajoella. Nämä Pinkjärven lähistön metsät olivat monen Ilona Hankosen haastatteleman luonnonkulkijan suosiossa. Maisemantutkija Hankonen on sitä mieltä, ettei ihmisten arkisia kokemuksia oteta tarpeeksi huomioon suomalaisessa metsäpolitiikassa. Kävimme katsomassa, millaiset ihmisen tekemät päätökset ovat vaikuttaneet Eurajoella hiljalleen luonnon tilaan palaavaan metsä- ja suoalueeseen.

19.6.2022 19:00

Eurajoki

Tutkija Ilona Hankonen on ehdottanut tapaamispaikaksi Pinkjärven retkeilyreitin lähtöpistettä, joten voisi olettaa, että hän johdattaisi meidät sinne.

Sen sijaan lähdemmekin retkeilyreitiltä heti sivuun ”vähän matkaa tuonnepäin”. Hankonen tuntee maaston, joten voimme luottaa oppaaseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut