Sadat tuhannet suomalaiset hoivaavat mielenterveysongelmista kärsivää läheistään – SK etsii haastateltavia juttuun, jossa he pääsevät ääneen

Mielen sairaudet ja riippuvuudet koskettavat myös sairastuneiden lähipiiriä. Onko sinulla kokemus, jonka haluaisit jakaa?

Mielenterveys- tai päihdeongelma on monesti vaikea paikka myös sairastuneen läheisille. Kuvituskuva.

13.6. 17:21

Mielenterveys- tai päihdeongelma ei kosketa ainoastaan siihen sairastunutta.

Jokaisella sairastuneella on läheisiä, jotka myötäelävät vaikeassa tilanteessa hänen kanssaan. Mielenterveysomaisia voivat olla esimerkiksi sairastuneiden puolisot, lapset tai vanhemmat.

Mielenterveyden keskusliiton mukaan vähintään joka viides suomalainen kokee vuoden aikana mielenterveyden häiriöitä ja joka viides sairastuu elämänsä aikana masennukseen.

On arvioitu, että Suomessa on yli 400 000 ihmistä, jotka hoivaavat mielenterveysongelmista kärsivää läheistään.

Läheisen sairastuminen luo monenlaisia haasteita ja kysymyksiä.

Miten ottaa ongelmat puheeksi läheisen kanssa? Mistä voi sairastuneen omaisena saada apua vaikeaan elämäntilanteeseen? Kuinka pitää huolta omasta jaksamisestaan ja tukea samalla läheistään?

Satakunnan Kansa etsii haastateltavia juttuun, jossa mielenterveys- tai päihdeongelmista kärsivien ihmisten läheiset pääsevät ääneen.

Mikäli sinulla on kokemusta aiheesta ja haluaisit kertoa siitä jutussa, otathan yhteyttä toimittaja Meri Suomiseen sähköpostitse: meri.suominen@satakunnankansa.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut