”Itänaapuriin ei ehkä ole asiaa kymmeneen vuoteen” – Venäjän sotatoimet voivat katkaista kokonaan Suomen karjalaisten yhteydet sukujensa juurille

Karjalaisten 72. kesäjuhlat pidetään viikonvaihteessa Raumalla. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antero Matikka ennakoi, että ikääntyvän aktiiviväen ylläpitämän juhlaperinteen tulevaisuus ei ole valoisa.

Rauman Karjalaisten puheenjohtaja Antero Matikka on karjalainen sekä isänsä että äitinsä puolelta. ”Tasapaino toteutuu, kun ihminen elää tätä päivää mutta osaa silti arvostaa menneisyyttä”, hän tuumaa.

16.6. 10:13

Rauma

Nuoren polven karjalaistaustaisten suomalaisten siteet sukujensa kotiseuduille alkavat olla ohuenlaisia. Karjalaisuus ei ole enää samalla tavalla leimallinen erityispiirre kuin vaikkapa 1980-luvulla.

Siteiden voi olettaa heikkenevän entisestään. Tulevalta ja nykyiseltäkin sukupolvelta konkreettinen yhteys uhkaa katketa lähes kokonaan. Näin arvelee Rauman Karjalaisten puheenjohtaja Antero Matikka. Syitä ovat Venäjän aloittama hyökkäyssota ja sen seuraukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut