Samk tarjoaa opintoja maksutta sotaa paenneille ukrainalaisille

Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa erillisiä opinto-oikeuksia ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille.

SAMK tarjoaa myös kesäopintoja ja avoimen ammattikorkeakoulun englanninkielisiä erilliskursseja Ukrainan sotaa pakeneville.

9.6. 16:03

Ukrainan sodan aiheuttaman humanitaarisen kriisin vuoksi Satakunnan ammattikorkeakoulu (Samk) tarjoaa ukrainalaisille erilaisia opiskelumahdollisuuksia maksutta, kertoo Samk tiedotteessaan.

Samk myöntää ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille erillisiä opinto-oikeuksia tietyissä amk-tutkinto-ohjelmissa. Opiskelumahdollisuus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa korkeakoulussa, ja joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

”Suomeen on tullut runsaasti sotaa pakenevia ukrainalaisia, ja korkeakoulukenttä haluaa tarjota heille mahdollisuutta suorittaa korkeakouluopintoja suomessaoloaikanaan”, sanoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Samk ottaa ukrainalaisia opiskelijoita myös lukukauden tai lukuvuoden vaihtoon tämän vuoden syksystä alkaen. Hakukelpoisia ovat opiskelijat, jotka olivat rekisteröityneet tutkinto-opiskelijoiksi ukrainalaisiin korkeakouluihin Venäjän hyökkäyksen alkaessa. Myös opiskelijat, jotka ovat valmistuneet viimeisten 12 kuukauden aikana ukrainalaisista korkeakouluista, voivat hakea harjoittelupaikkaa. Samk ottaa myös korkeakoulujen opettajia ja henkilökuntaa vaihtoon. Vaihdot toteutuvat Erasmus+ -rahoituksella.

Samk tarjoaa lisäksi kesäopintoja, avoimen ammattikorkeakoulun englanninkielisiä erilliskursseja ja polkuopintoja maksutta sotaa paenneille ukrainalaisille.

Uutista päivitetty kello 21.06: Muutettu Samk-lyhenteen kirjoitusasua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut