Metallijätekasan sammutus saatiin päätökseen – savu ei aiheuta enää vaaraa

Satakunnan pelastuslaitos hälytettiin paikalle torstaina aamulla.

Sekalaista metallijätettä sisältävä kasa palaa Porin Tahkoluodossa.

9.6. 10:24

Pori

Stenan metallijätekasa paloi Porin Tahkoluodossa koko torstaipäivän. Pelastuslaitos sai hälytyksen paloon aamulla kello 9.19.

Sammutustyöt jatkuivat läpi yön ja jatkuvat edelleen perjantaina oletettavasti pitkään, päivitti päivystävä palomestari Tero Järvelä tilannetta perjantaiaamuna.

Sammutustyöt jatkuivat Tahkoluodossa edelleen perjantaina. Aamuyhdeksän jälkeen palokunta suihkutti savuavaan jätekasaan vettä nostolavalta käsin ja kasaa möyhittiin kaivinkoneella. Tahkoluodontiellä oli suuria vesilätäköitä yön sammutustöiden jäljiltä. Savua nousi edelleen paljon, mutta ei samaan tapaan kuin torstaina.

Kello 10.45 Pelastuslaitos tiedotti vaaratilanteen päättymisestä.

”Vaaratilanne ohi. Tulipalon aiheuttama savu ei enää aiheuta vaaraa”, tiedotteessa kerrottiin.

Alkuiltapäivästä myös sammutustyöt saatiin päätökseen.

Torstaina Iltapäivällä paikalla ollut Satakunnan Kansan toimittaja Harri Vallin kertoi, että alueella oli todella synkkä savupilvi, joka peitti muun muassa läheisen tuulivoimalan kokonaan näkyvistä.

”Paloa sammutetaan ylhäältä päin vedellä nostolava-autosta. Lisäksi kasaa möyhitään jonkinnäköisellä työkoneella”, Vallin kuvaili.

Hieman ennen kello kolmea palo ei näyttänyt merkkejä minkäänlaisesta laantumisesta.

”Kun ajoimme Tahkoluotoon keskustasta, savupatsas näkyi selvästi pengertielle asti. Savumuodostus on edelleen vahvaa, ja tilanne näyttää yhtä pahalta kuin tullessamme. Toistaiseksi savu kulkeutuu merelle päin”.

Alueella kulki Vallinin mukaan koko ajan paloautoja, joiden hän arveli hakevan vettä satamasta.

”Keskellä savupilveä on yksi tuulivoimala, jonka kuvittelisi vaurioituvan savussa.”

Lue lisää: Tahkoluodossa palava kasa ei Stenan tuotantojohtajan tietojen mukaan ole vaarassa levitä – ”Varmaan on noussut savua ja siinä yhteydessä todennäköisesti havaittu”

Päivystävä palomestari Tero Järvelä kertoi, että palavaa kasaa yritetään levittää ja jäähdyttää.

Palosta annettiin puolenpäivän jälkeen vaaratiedote, jonka mukaan savu levisi kemikaalisataman, Paakarin sekä Mänty-Paakarin alueelle. Ihmisiä kehotettiin välttämään savuisella alueella liikkumista ja tarvittaessa sulkemaan ilmanvaihto, ikkunat ja ovet sekä pysymään sisätiloissa.

Vaaratiedote oli voimassa koko päivän ja se päivitettiin iltaseitsemän jälkeen. Vaaratiedote välitettiin myös Twitterissä:

Tarkkaa syytä palolle ei tiedetä, mutta Järvelä epäilee palon syttyneen itsekseen.

Stena Recycling Oy:n Suomen tuotantojohtaja Timo Jussilan mukaan kasassa on sekalaista metallijätettä.

Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Uutinen päivittyy.

Uutista korjattu kello 13.34: Palomestarin mukaan kasa on täynnä purkujätettä, kuten polttoainetta ja metallia. Stenan tuotantojohtajan mukaan kasa koostuu sekalaisesta metallijätteestä. Palomestarin sitaatti on poistettu, ja tilalle kirjattu ylös Jussilan kommentti.

Uutisesta poistettu virheellinen tieto paloalueen koosta. Palava kasa on Stenan tuotantojohtajan mukaan joitakin kymmeniä metrejä kanttiinsa, eikä 300 metriä kertaa 300 metriä, kuten uutisessa alun perin kerrottiin.

Uutista päivitetty perjantaiaamuna kello 7.20.

Uutista päivitetty kello 12. Lisätty aamun sammutustilanteen kuvaus sekä tieto vaaratilanteen päättymisestä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut