Rauma torjuu Attendon sota- ja inflaatiokorotukset

Hoito- ja hoivapalveluyhtiö antoi ennakkovaroituksen hoitoalan työtaistelun seurauksista: toimintaa ja palveluja voidaan rajoittaa ja tarvita kaupungin henkilökuntaa avuksi.

Kuvituskuva.

8.6. 20:41

Rauma

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta on hylännyt hoito- ja hoivapalveluyhtiö Attendon esitykset määräaikaisista korotuksista palvelu- ja hoitomaksuihin. Attendo vetosi korotusesityksessään Ukrainan sotaan ja sen kiihdyttämään inflaation sekä voimakkaaseen kustannusten nousuun.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta puolestaan perusteli kielteistä kantaansa hintakorotuksiin kaupunginhallituksen toukokuun alussa antamalla linjauksella. Sen mukaan kaupunki pitäytyy ensisijassa voimassa olevissa sopimuksissa sekä ostopalvelusetelijärjestelmän sääntökirjassa.

Päätöksessään valiokunta totesi, että Attendon hintoihin hyväksyttiin korotus kuluvan vuoden alusta voimaan tulleessa sopimuksessa. Sen mukaan seuraava korotusmahdollisuus on sopimusten mukaan 12 kuukauden kuluttua eli 2023 alusta.

Attendo esitti Rauman kaupungille 1. kesäkuuta alkaen vuoden loppuun ulottuvaa korotusta muun muassa ikääntyneiden ja sosiaalipalvelujen asumismaksuihin sekä vammaisten palvelumaksuihin. Kustannuslisäesitys oli 2,15 euroa hoitovuorokautta kohti.

Korotusesitystään Attendo perustelee ruoka- ja elintarvikekustannusten nousulla noin 10 prosentilla, kiinteistönhuollon ja ylläpidon kulujen 17 prosentin kasvulla sekä energiakustannusten poikkeuksellisella kohoamisella.

Hintakorotusten lisäksi Attendo on kirjelmöinyt Rauman kaupungille mahdollisista hoito- ja sosiaalipalvelualan työtaistelutoimien vaikutuksista yhtiön palvelutoimintaan. Mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei edetä ja työtaistelutoimet alkavat, voivat hoiva- ja palvelukotien henkilöstömitoitukset alittua Attendon mukaan tuntuvastikin.

Tämän seurauksena voidaan esimerkiksi viriketoimintaa ja ulkoiluja joutua rajoittamaan työtaistelutoimien ajaksi.

”Ääritilanteessa voimme joutua pyytämään työntekijöitä julkiselta sektorilta. Niin ikään ääritilanteessa voimme joutua pyytämään julkista sektoria ottamaan sijoitettuja asiakkaita hetkellisesti omiin palveluihinsa”, todetaan aluejohtaja Teemu Peltomäen allekirjoittamassa kirjeessä.

Raumalle osoitetussa kirjeessä Attendo sanoo selvittävänsä aktiivisesti keinoja, joilla voidaan turvata hoiva- ja palvelukodeissa asianmukainen määrä henkilökuntaa myös työtaistelun aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut