Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja kommentoi yhtiön suhteita Ässiin ja Jokereihin – ”Haluttiin mahdollistaa uusi alku niin sanotusti puhtaalta pöydältä”

Porin Ässät irtisanoutui yhteistyöstä Nornickelin kanssa maaliskuussa. Huhtikuussa Nornickel luopui osuudestaan Jokereissa.

Jokerit harjoitteli Hartwall-areenalla elokuussa 2021. Jokereiden KHL-taival päättyi Ukrainan sotaan.

5.6. 7:00

Harjavalta

Venäjä-kytkös ei ole toistaiseksi vaikuttanut suuremmin Nornickel Harjavallan toimintaan idän ja lännen kiristyneistä suhteista huolimatta.

”Totta kai se on sellainen asia, joka herättää näinä päivinä jonkin verran kysymyksiä”, toimitusjohtaja Joni Hautojärvi kertoo Satakunnan Kansan haastattelussa.

Nornickel-konsernin pääomistaja on oligarkki Vladimir Potanin.

Kevään ainoa näkyvä irtisanoutuminen tuli Porin Ässiltä, kun se ilmoitti lopettavansa yhteistyönsä Nornickelin kanssa. Yrityksen mainokset piilotettiin pelipaidoista maaliskuun alussa.

Onko muita vastaavia tapauksia ollut?

”Sen tyyppisiä, että joku purkaisi sopimuksen, ei ole minun tietääkseni ollut muita kuin Ässät. Eikä Ässilläkään tietysti mitään juridisia perusteita ollut, mutta se oli heidän päätöksensä ja sitä kunnioitimme”, Hautojärvi vastaa.

Huhtikuussa Nornickel Harjavalta ilmoitti irtautuvansa jääkiekkoseura Jokereiden omistuksesta.

Nornickelin mukanaoloa on julkisuudessa arvioitu tavaksi suunnata venäläistä rahaa Jokereihin. Venäläisten mielenkiinto Jokereihin kuitenkin sammui alkuvuodesta, kun se lopetti pelaamisen idän kiekkoliiga KHL:ssä.

Minkä takia Nornickel irtautui Jokereiden omistuksesta?

”Kyllä taustalla on selkeästi se, että lähtökohtaisesti Jokerit pelaa KHL-liigassa ja kun se ei ollut enää mahdollista, niin haluttiin mahdollistaa Jokereille uusi alku niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Nyt he selvittelevät paluuta SM-liigaan.”

Jokerit on kertonut pyrkivänsä kotimaan Liigaan kaudeksi 2023–2024.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut