Valmistujaispäivän säässä Satakunnalle osui voittaja-arpa

Ensi viikolla sää lämpenee ja luvassa voi olla jopa hellettä.

Ensi viikolla on luvassa kesäisempää säätä.

2.6. 19:45

Satakunta

Epävakainen sää jatkuu Satakunnassa perjantain aamupuolelle asti, mutta iltapäivä on todennäköisesti jo melko aurinkoinen ja poutainen. Päivällä puhaltaa kohtalainen lounaistuuli, joka sitten heikkenee.

”Lauantaina kohtalainen tuuli puhaltaa hetken aikaa luoteesta ennen kuin siirtyy lännen puolelle”, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo tiedoksi ainakin veneilijöille.

Juhlien kannalta lauantaisen koulujen päätöspäivän sää vaikuttaa oikein mukavalta juuri Satakunnassa.

”Päivä on aurinkoinen. Sisämaassa lämpötila on 15–18 astetta. Rannikolla meri viilentää vielä jonkin verran”, Föhr sanoo.

Suuressa osassa muuta maata saadaan vielä sadekuuroja ja ehkä ukkostakin.

Lauantai-illan aikana pilvisyys lisääntyy myös Satakunnassa. Yöllä voi tulla sadetta muutama pisara. Sunnuntaina päivällä pilvisyys lisääntyy uudelleen ja luvassa näyttäisi olevan paikallisesti tasaista sadetta varsinkin iltapäivällä. Illalla selkenee.

Koululaisten ensimmäisen lomaviikon alkaessa sääkin muuttuu entistä kesäisemmäksi.

”Noin 18 astetta on hyvä arvaus suurelle osalle Satakuntaa maanantaina. Tiistaina ylittyy 20 astetta yleisesti”, Föhr lupaa.

Lämmin jatkuu edelleen, ja mittarilukema vaikuttaisi nousevan viikon mittaan niin, että seuraavan viikon lauantaina voi olla jo hellettä.

”Siihen on tosin vielä aikaa, ja ennuste saattaa muuttua, mutta lämpenevää säätä joka tapauksessa on luvassa ensi viikolla”, sanoo Föhr.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut