Teatteria, musiikkia, urheilua, politiikkaa... –Porin tapahtumakesässä riittää valinnanvaraa

Koronapandemian taittuminen näkyy selvästi Porin tapahtumakalenterissa, kun siirretyt tai perutut tapahtumat voidaan viimein järjestää. Joukkoon mahtuu niin vanhoja tuttuja kuin myös täysin uusia tapahtumia, joita ei ole Porissa aiemmin koettu.

Pori Jazz ja Porispere palaavat jälleen Kirjurinluotoon kahden vuoden tauon jälkeen.

4.6. 10:00

Pori

Kokosimme tähän artikkeliin mielenkiintoisimpia poimintoja Porin kesätapahtumien tarjonnasta.

8.-12.6. NÄKEMIIN LAIN§UOJATTOMAT! -festivaali, Kehräämö

Rakastajat-teatteri järjestää 23. kerran Näkemiin Lain§uojattomat! -festivaalin. Festivaalin aikana juhlitaan esittäviä taiteita ja nähdään useita esityksiä, mukaan lukien perinteinen The 24 Hour Plays: Pori, jossa näytelmäkirjailijat, ohjaajat ja näyttelijät luovat viisi lyhytnäytelmää ja musikaalin yhden vuorokauden aikana.

10.-12.6. Vasemmistoliiton puoluekokous – Agora

Vasemmistoliiton 10. puoluekokous pidetään kesäkuun alussa Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuksella. Puoluekokouksessa puolueen piirijärjestöjen valitsemat 300 puoluekokousedustajaa kokoontuvat keskustelemaan ja päättämään siitä, miltä vasemmiston lähivuosien politiikka näyttää.

11.-12.6. Yleisurheilukisat, stadion

Porin Yleisurheilu (PorY) järjestää Porin stadionilla yleisurheilukisat. Kisoissa nähdään useita satakuntalaisia urheilijoita, kilpailemassa ovat esimerkiksi Ali Abdulrahman (5000 m) Eero Ahola (kuula), Laura Lepistö (100 m ja keihäs).

12.6. Kuukkarin Wanhat Talot, Kuukkari

Porin keskustan kyljessä onnellisena uinuva idyllinen ja historiallinen asuinalue hiekkakatuineen avaa kotiensa ovet ensimmäistä kertaa Kuukkarin Wanhat Talot -tapahtumassa. Mielenkiintoisten kohteiden lisäksi tapahtumassa on tarjolla monenlaista pop up -ohjelmaa.

15.-16.6. MTK liittokokous, Isomäki-areena

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK järjestää liittokokouksensa Porissa kesäkuun puolivälissä. MTK:n liittokokous kokoontuu Poriin määrittelemään järjestön toimintatavoitteet ja periaatteet.

18.-19.6. Air Show 2022, lentokenttä

Pori Airshow on Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös, joka järjestetään Porin lentokentällä.

Ilmailutapahtuman maanäyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua siviili- ja sotilaslentokoneisiin, harrasteilmailuun, ja alan toimijoihin. Tapahtuman ohjelmistossa nähdään lisäksi erilaisia lentoesityksiä lennokeista taitolentokoneisiin ja taisteluhävittäjiin.

1.-2.7. IskelmäFestivaali, Kirjurinluoto Arena

Toista kertaa Porissa järjestettävien IskelmäFestivaalien esiintyjinä nähdään kotimaisia kärkinimiä. Tapahtumassa lavalle nousevat muiden muassa Kaija Koo, Behm, Suvi Teräsniska ja Dingo.

8.-16.7. Pori Jazz, Kirjurinluoto

Kolmipäiväisen festivaalin pääesiintyjinä nähdään yhdysvaltalainen John Legend sekä brittiläinen Emeli Sandé. Kotimaisista artisteista edustamassa ovat muiden muassa Maustetytöt x Agents, Dave Lindholm ja Hector Reimagined.

11.-15.7. Suomi-Areena, Porin keskusta

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämän yhteiskunnallisen festivaalin ohjelma koostuu Porin keskustassa käydyistä keskusteluista. Festivaaliviikon muu ohjelmaa täydentyy lisäksi lyhytelokuvista, kävelykierroksista ja urheilutapahtumista.

21.-24.7.  Pori Cup, Porin jalkapallokentillä

Heinäkuun lopulla järjestettävä Pori Cup kerää yli 100 jalkapallojoukkuetta Poriin neljän päivän ajaksi. Vuodesta 2004 järjestetty turnaus on Porin suurin jokavuotinen urheilutapahtuma. Pelejä voi käydä turnauksen aikana seuraamassa ympäri Porin kenttiä, esimerkiksi keskustan tuntumassa Herralahden kentällä, Urheilukeskuksessa, sekä Koivulan ja Toejoen kentillä.

3.8. Kirvatsin Jytä, Lokkilava

Musiikki soi Kirjurinluodossa myös elokuussa, kun musiikkitapahtumien sarjan aloittaa nostalgiamusiikkia tarjoava Kirvatsin Jytä. Seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman ulkomaisia esiintyjiä ovat muiden muassa Boney M feat. Liz Mitchell ja Dr. Feelgood. Kotimaisina esiintyjinä kuullaan Marion, Markku Aro sekä The First.

5.-7.8. Porispere, Kirjurinluoto

Rockfestivaali Porisperen pääesiintyjänä nähdään ruotsalainen rock-yhtye The Hellacopters. Porisperessä lavalle nousevat lisäksi muiden muassa Vesala, Ismo Alanko, Amorphis, Haloo Helsinki! sekä paluun keikkalavoille tehnyt Tehosekoitin.

7.8. Minispere, Lokkilava

Porispere-viikonlopun päättää koko perheen konsertti- sekä hyväntekeväisyystapahtuma Minispere. Minisperen esiintyjinä nähdään Behm, tubettajat Niko & Santtu sekä Kikattava Kakkiainen. Puolet tapahtuman lipputuloista lahjoitetaan paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle.

19.-21.8. RITC Pori, Lokkilava

Rock In The City-festivaalilla kuullaan rockin klassikoita. Porissa kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin lavalle nousevat muiden muassa Uriah Heep, Battle Beast, Eppu Normaali, Klamydia, Stam1na ja Nestor.

26.-27.8. Porin Venetsialaiset, Lokkilava

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlaa – venetsialaisia. Tämän ”veden, tulen ja valon juhlan” perinteisiin kuuluu muiden muassa lyhtyjen ja nuotioiden polttaminen sekä ilotulitukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut