Olkiluoto 3 -ydinvoimalan tarkastus- ja korjaustyöt viivästyvät lisää

Tuoreimman ennusteen mukaan Olkiluoto 3 -ydinvoimala palautetaan sähköntuotantoon ja valtakunnan verkkoon juhannusviikolla.

2.6. 11:00

Eurajoki

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluoto 3 -ydinvoimalan koekäyttöohjelman tuotantotauko on venymässä edelleen. TVO:n Nord Pool -sähköpörssi-ilmoituksen ja tuotantoennusteen mukaan voimalaitos palautetaan sähkötuotantoon 20. kesäkuuta.

Edellinen pörssi-ilmoitus tuotantoennusteesta annettiin maanantaina 30. toukokuuta ja sen mukaan sähköntuotannon oli määrä käynnistyä 15. kesäkuuta.

Olkiluoto 3:n koekäyttöohjelma ja sähköntuotanto keskeytyi 11. toukokuuta. Keskeytyksen syynä olivat voimalaitoksen turbiinilaitoksen puolelta löytyneet irto-osat. Yhtiön tiedotteen mukaan laitokselta löytyi syöttövesisäiliön suuttimista sekä välitulistimen höyryn ohjauslevyistä irronneita osia, jotka vaativat tarkastus- ja korjaustoimenpiteitä.

Ydinvoimalan käyttöohjelmaa ja sähköntuotantoa jatketaan TVO:n mukaan korjaus- ja tarkastustöiden jälkeen.

Korjaustyöt eivät voimayhtiön mukaan vaikuta laitoksen säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen, sillä koekäyttöohjelman aikataulussa on varattu lisäaikaa vaativiin testauksiin. Kaupallinen käyttö on suunniteltu käynnistettäväksi 30. syyskuuta.

Koekäyttöohjelma jatkuu 60 prosentin reaktoriteholla. Nimellisteholtaan 1 600 megawatin voimalaitoksen koekäyttöä jatketaan kesäkuussa 800–900 megawatin tehotasolla.

Kesäkuun lopulla voimalaitoksen tuotantoteho on suunniteltu nostettavaksi noin 1 300 megawattiin ja näin laitos ohittaisi nettotehollaan Olkiluodon 1- ja 2-laitosten sähköntuotantotehon. Laitosten nimellisteho on 890 megawattia. Täyteen tehoonsa Olkiluoto 3 nostetaan tuotantoennusteen mukaan heinäkuun lopulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut