Syksyn bussivuoroihin parannuksia – Porin ja Ulvilan välille kokonaan uusi linja, jazzien ajalle mahdollisesti myöhäisvuoroja

Joukkoliikenneyhteydet paranevat muun muassa Ulvilan ja Porin välillä.

Kuvituskuva arkistosta.

31.5. 17:14

Pori, Ulvila

Joukkoliikennejaoston kokous päätti lisäyksistä ja laajennuksista syksyn joukkoliikenteeseen, tiedottaa Porin kaupunki. Syksyä ja talvea koskevat muutokset perustuvat matkustajatarpeisiin ja -toiveisiin.

Koivistonluodon Linja 6H (Harmaalinna–Väinölän koulu–Sampola–Koivula–Uimahalli–Kauppatori) alkaa liikennöidä Koivistonluodon kautta, reittiä Kummuntie–Koivistonluodontie–Luodontie. Lisävuoroja tulee Koivistonluodosta Sampolan kautta keskustaan arkiaamuisin ja takaisin arki-iltapäivisin. Reitin päätarkoitus on kuljettaa Harmaalinnan ja Kartanon alueella asuvat peruskoululaiset Väinölän alakouluun ja Itätuulen yläkouluun.

Joukkoliikenneviranomaisen ja WinNovan välisten neuvotteluiden perusteella liikennöintiä Kauppatorilta Ulasooriin aamuruuhkan aikaan lisätään hieman. Tämän lisäksi muutama 34-linjan vuoro muutetaan 34W-vuoroiksi, eli ne ajavat Tiedepuiston ja Ulasoorin kautta.

Lisäksi Ulvilan ja Porin välistä liikennöintiä parannetaan perustamalla uusi linja. Uusi linja 81 (Krapisto–Vanhakylä–Friitala–Harmaalinna–Impola–Uusikoivisto–Kauppatori) palvelee erityisesti Porista Ulvilassa käyviä Sataedun ja Ulvilan lukion opiskelijoita sekä työmatkaliikennettä Ulvilasta Poriin, joilla tietyt vuorot ovat osittain ruuhkautuneet. Linja aloittaa liikennöinnin 11. elokuuta.

Joukkoliikennejaosto käsitteli kokouksessaan myös mahdollista myöhäisvuoroliikennettä Pori Jazz -festivaalin aikana. Jaosto päätti myöntää myöhäisvuorojen hankinnalle Porin Linjat Oy:ltä 6 000 euron kustannuskaton. Tämä päätös mahdollistaa selvityksen myöhäisvuorojen toteutuksesta annetulla summalla, mutta toteutus riippuu lopulta hankintahinnasta ja käytettävissä olevan henkilöstön määrästä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut