Rauman paikallisliikenteen palvelutasoon kohennus – kaupunginhallitus äänesti

Bussiliikennettä lisätään kaupungin länsiosaan, lähikyliin ja Lappiin. Kun palvelu paranee, tukimenot kasvavat.

Paikallisliikenteen palvelutasoon on luvassa Raumalla tuntuva määrällinen lisäys vuosille 2023–2028.

24.5. 9:24

Rauma

Paikallisbussit liikennöivät Raumalla vuoden 2023 alusta tiheämmin ja laajemmin. Kaupunginhallitus hyväksyi äänestyspäätöksellä joukkoliikenteen palvelutasolinjauksen vuosille 2023–2028.

Päätöksenteon pohjana oli kolme vaihtoehtoa; nykyisestä minimistä palvelujen lisäämisen malliin. Kaupunginhallituksen päätöksellä paikallisbussiliikenne järjestetään parhaan vaihtoehdon suunnitelman mukaisesti, joka lupaa merkittävää parannusta nykytilaan verrattuna.

Palvelutason korotusta esitti kaupunginhallituksessa Sari Seimelä (sd.). Hänen esityksensä voitti äänestyksessä keskitien mallin äänin 6–3.

Rauman kaupungin liikennesuunnittelija Julius Tavastin laatiman perussuunnitelman parhaan vaihtoehdon malli lisää bussivuoroja ja liikennettä erityisesti Kortelaan, keskustan länsiosaan, Kappelinluhtaan ja Lajoon, Kaarolle ja Sorkkaan sekä Uotilaan ja Lappiin.

Kun lipputulot eivät nykyiselläkään liikenteellä riitä kattamaan kuluja, on kaupungin myös varauduttava lisäämään suoraa tukirahoitusta palvelutason parantamiseen.

Kaupunginhallituksen linjaaman parhaan joukkoliikenteen tarjonnan mallin vuosikustannus on arviolta 1,8 miljoonaa euroa. Nykyisen tarjonnan vuosikustannukset ovat tästä noin puolet eli noin 950 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut