Rauma ei saanut yhtään tarjousta Kuuskajaskarin majoitusmökeistä

Uusi kilpailutus uudella kustannusraamilla tai mökkien määrä mahdollisesti karsittavaksi.

Purettujen armeijan rivitalojen tilalle kaavailtiin majoitusmökkejä, joiden kustannusarvio oli alunperin runsaat 1,1 miljoonaa euroa. Kevennetyille, lähinnä kesäajan käyttöön suunnitelluille mökeille 500 000 euron kattohinnalla ei löytynyt rakentajatarjokkaita.

20.5. 15:48

Rauma

Kaupungin suunnitelma rakennuttaa Kuuskajaskariin uusia majoitusmökkejä lykkääntyy. Rauman kaupungin järjestämään tarjouskilpailuun ei jätetty ainoatakaan tarjousta.

Tarjouskilpailu järjestettiin niin sanottuna ranskalaisena kilpailutuksena eli kaupunki asetti ennalta kymmenen mökin yhteiskattohinnaksi 500 000 euroa ja rakennuksille laatukriteerit. Tavoite oli, että varatulla kustannusarviolla olisi saatu kymmenen mökkiä.

Rauman kaupungin tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula vahvistaa, ettei tarjouksia tullut. Tarjouskilpailun asiakirjoihin oli käynyt tutustumassa kolmisenkymmentä katsojaa.

Kumpula arvioi, että nollatuloksen syynä on mahdollisesti liian tiukaksi asetettu kustannuskatto sekä toisaalta ajankohtainen rakennuskustannusten ja -materiaalien nouseva hintakehitys. Myös rakennusmateriaalien saatavuudessa on epävarmuutta.

Todennäköistä on Kumpulan mukaan uuden tarjouskilpailun järjestäminen. Mikäli se ei tuota tulosta, jouduttaneen harkitsemaan kustannusarviota tai rakennettavien mökkien määrää uudelleen.

Aikataulu saattaa venyä niin, että majoitusmökit ovat paikallaan Kuuskajaskarissa aikaisintaan syksyllä 2023.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Suomi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut