Rauman koululaisille Some-turva suojaamaan nettikiusaamiselta

Kuvituskuva.

18.5. 19:56

Rauma

Peruskoulun oppilaille tarjotaan Raumalla uusi väline suojautua netin ja sosiaalisen median haittavaikutuksilta

Kouluissa otetaan käyttöön Someturva-palvelu, jonka saavat ensimmäisessä vaiheessa käyttöönsä. 6.–8.-luokkalaiset ja käyttömahdollisuus laajenee syksyllä kaikille 3.–9.-luokkien oppilaille.

Someturvan avulla lapset voivat saada apua sosiaalisessa mediassa kohtaamiinsa kiusaamis- ja ongelmatilanteisiin. Palvelua voivat käyttää myös opettajat sekä opiskeluhuollon, lastensuojelun, perhekeskuksen ja nuorisopalveluiden henkilöstö.

Someturvan kautta lapsi voi ympäri vuorokauden ilmoittaa anonyymisti ja helposti sosiaalisessa mediassa, peleissä tai muualla internetissä kokemastaan kiusaamisesta, häirinnästä tai uhkailusta.

Palvelu antaa käyttäjälle nopeasti oikeudellisen arvion, tukea sekä konkreettiset, tilanteeseen sopivat ja ikätasoiset toimintasuositukset. Someturvan tiimi koostuu sosiaaliseen mediaan erikoistuneista juristeista ja sosiaalipsykologeista.

Palvelua käytetään omassa puhelimessa nettiselaimen kautta eikä se edellytä erillisen sovelluksen käyttöönottoa.

”Netin ja somen käyttö on lisääntynyt lasten keskuudessa hurjasti, ja valitettavasti myös kiusaamista ja erilaista ahdistelua esiintyy eri alustoilla. Puolet suomalaisista nuorista kertoo, että heitä on kiusattu netissä. Palvelun käyttöönotolla halutaan tarjota netin kautta helposti saatavaa tukea ja apua kaupunkimme lasten ja nuorten turvaksi”, Rauman opiskeluhuollon esimies Sari Ågren kertoo.

Someturva on käytössä Raumalla ensimmäisessä jaksossa vuoden ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut