Diakonia-ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa terveydenhoitajia Porissa

Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat opintonsa Porin kampuksella elokuussa 2023.

Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Diakin Porin kampuksella ensi vuonna.

18.5. 10:18

Pori

Terveydenhoitajia ei tällä hetkellä kouluteta Satakunnassa ollenkaan. Terveysalan toimijat ovat toivoneet terveydenhoitajien koulutusta maakuntaan. Nyt Diak vastaa kysyntään aloittamalla terveydenhoitajien koulutuksen Porin kampuksella ensi vuonna. Koulutuksen aloittamisesta kertoo Diak tiedotteessaan.

”Terveydenhoitajakoulutuksella on erityinen merkitys Satakunnan hyvinvointialueelle, koska sillä varmistetaan terveydenhoitajien saatavuus ja osaaminen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin”, kertoo Satasairaalan hallintoylihoitaja Paula Asikainen.

Diakonia-ammattikorkeakoulu haluaa ottaa terveydenhuollon tarpeet huomioon. Diak on kouluttanut terveydenhoitajia jo vuosien ajan Helsingin-kampuksellaan.

”Koulutuksen käynnistäminen Porissa on mahdollista, sillä opetussuunnitelma on valmiina ja koulutuksen toteutukseen liittyvät suunnitelmat ovat tehtynä”, selittää Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.

Mukana terveydenhoitajakoulutuksen suunnittelussa on ollut edustajia Satasairaalan lisäksi Rauman perhekeskuksesta, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä, Säkylän terveyspalveluista, Porin äitiys- ja lastenneuvolasta ja Rauman sosiaali- ja terveystoimesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut