Metsä Group peruu tehtaiden kunnossapidon ulkoistuksen

Noin 350 työntekijän ja toimihenkilön työnantajayhtiö vaihtuu.

Metsä Group -konserni siirtää tehtaidensa ja uuden Rauman sahan kunnossapidon ja henkilöstön erillisestä yhtiöstä omaksi omaksi toiminnakseen.

16.5. 13:43

Rauma

Metsä Group -konserniin kuuluva Metsä Fibre palauttaa tuotantolaitostensa kunnossapidon toiminnot osaksi omaa organisaatiotaan.

Nykyisin yhtiön sellutehtaiden ja Rauman sahan kunnossapito on ulkoistettu kunnossapitoyhtiö Oy Botnia Mill Service Ab:lle, jonka omistavat yhdessä Metsä Fibre Oy ja Caverion Industria Oy.

Yhtiöt kertovat tiedotteessaan, että Metsä Fibre ja Caverion ovat 16. toukokuuta sopineet kunnossapitotoimintojen liikkeenluovutuksesta Metsä Fibrelle, ja luovutus on tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden joulukuun lopussa.

Botnia Mill Servicen Metsä Fibren sellutehtailla ja Rauman sahalla sekä hallinto- ja tukitoiminnoissa työskentelevät noin 350 henkilöä siirtyvät 2023 alussa liikkeenluovutuksella Metsä Fibren palvelukseen.

Botnia Mill Servicen Oulun, Rovaniemen, Kuopion, Tampereen ja Vantaan toimipisteiden suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden noin 40 työntekijää jatkaa nykyisen työnantajansa palveluksessa. Samassa yhteydessä Metsä Fibre myy omistamansa Botnia Mill Servicen osakkeet Caverionille.

”Kunnossapito on tärkeä osa Metsä Fibren teollista tehokkuutta sekä tuotteiden ja palvelun laatua. Liittämällä kunnossapitotoiminnot osaksi yhtiön omaa organisaatiota vahvistamme sellu- ja sahateollisuuden kunnossapidon yhtenäistä toimintamallia sekä tehostamme resurssien käyttöä kunnossapidossa ja käynnissäpidossa. Tämä järjestely mahdollistaa myös yhteisten toimintamallien ja synergioiden hakemisen Metsä Group -tasolla”, toteaa Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen yhtiön tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut