Rauman juhlavuoden Pitsiviikko palaa normaaliaikaan

Heinäkuun viimeisen viikon kaupunkifestivaalilla 130 tilaisuutta.

Isot yleisötilaisuudet ja konsertit ovat taas Pitsiviikon ohjelmistossa. Arkistokuva vuodelta 2015 raatihuoneentorilta, jossa esiintyi latvialainen Meirani-tanssiryhmä.

12.5. 16:00

Rauma

Kaksi vuotta koronaepidemian vuoksi laihdutuskaudella ollut Rauman Pitsiviikko palaa tulevana kesänä normaaliajan kaupunkifestivaaliksi. Kaupunki- ja kesäfestivaalia vietetään Rauman 580-vuotisjuhlien merkeissä 52. kerran 23.–31. heinäkuuta.

Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo viikon ohjelmiston palautuvan pandemiaa edeltävään laajuuteen. Vuonna 2020 Pitsiviikkoa vietettiin verkossa virtuaalitapahtumana ja 2021 kesällä pienimuotoisena versiona.

Tulevan kesän heinäkuun viimeisellä viikolla Rauma täyttyy yli 130 tilaisuudesta ja tapahtumasta – ohjelmaa on tarjolla kaikkiaan yhdeksän päivän ajan. Suosittuun kaupunkifestivaaliin odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Pitsiviikon keskeinen tapahtuma-areena on Savilanpuistossa, jossa pääsee jälleen tuttuun tapaan nauttimaan maksuttomasta ja ikärajattomasta konserttiohjelmasta. Keskiviikkona 27.7. vietetään nuorille suunnattua iltaa, torstaina 28.7. lavalla nähdään pitsimissikilpailu ja kuullaan Rauman Soittokuntaa, jonka solisteina 70-luvun teemakonsertissa ovat Markku Pekonen, Paula Kupari ja Jussi Lammela.

Mustan pitsin yönä 29.7. konserttilavan tähtinä loistavat lastenmusiikkiyhtye Naattiorkesteri, fiftarirockia soittava AT’s Roots & Ramblin’, pop-folkduo Eva + Manu ja laulaja Pete Parkkonen.

"Pitsiviikon paluu Savilanpuistoon tarkoittaa ison yleisömäärän mahdollistavia keikkoja, joita järjestämme jälleen parin poikkeusvuoden jälkeen ilolla. Isojen yleisömäärien tapahtumia tulevalla Pitsiviikolla ovat myös keskustan kaduilla 27.–30.7. järjestettävät kansainväliset suurmarkkinat ja Kalatorilla 29.–30.7. järjestettävät Käsityöläismarkkinat”, Leila Stenfors kertoo.

"Ohjelma alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Mukaan mahtuu kymmeniä tapahtumia, kiinnostavien esiintyjien ilmaiskonsertteja ja -esityksiä, pitsin, kädentaitojen ja taiteen näyttelyitä sekä monipuolista lastenohjelmaa, kuten sirkusesityksiä ja keppihevoskulkue”, Stenfors sanoo.

Rauman kaupungilla on tapahtuman järjestämis- ja koordinointivastuu, mutta kaikki kaupunkilaiset on kutsuttu mukaan Pitsiviikon tekemiseen ja tapahtumatoteutuksiin.

"Ohjelmailmoituksia on tullut koronavuosien jälkeen ilahduttava määrä. Pääsemme jälleen tekemään raumalaisten ja muualta saapuvien iloksi upeaa kesätapahtumaa. Olen aivan varma, että laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kiinnostavaa”, Stenfors toteaa kaupungin tiedotteessa.

Pitsiviikon nettisivuilla pitsiviikko.fi toukokuun lopussa ja painettuna paperilehdessä 3.6. julkaistava Pitsiviikon koko ohjelma sisältää tällä hetkellä yli 130 tilaisuutta, ja tapahtumakartalle on tulossa yli 70 merkintää. Kokonaisuudessa on mukana mittava joukko eri tahoja ja järjestäjiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut