Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käynnistykseen uusi lykkäys – irto-osan löytyminen aiheuttaa lisätarkastuksia

Kaupallisen käytön aikataulu pysyy ennallaan. Tavoitteena säännöllisen sähköntuotannon aloitus syyskuussa.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan koekäyttöohjelmassa on tullut esiin uutta tarkastettavaa ja korjattavaa. Tuoreimman tuotantoennusteen mukaan voimalan sähköntuotanto käynnistetään 26. toukokuuta.

12.5. 9:16

Eurajoki

Koekäyttövaiheessa olevan Olkiluoto 3 -ydinvoimalan uudelleen käynnistämiseen on tullut lisäviivettä. Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on tiedottanut pohjoismaiselle sähköpörssiin Nord Poolin voimalan palautettavan tuotantoon 26. toukokuuta.

TVO:n ilmoituksen mukaan seitsemän vuorokauden lisäaika tarvitaan tarkastus- ja korjaustöihin voimalan syöttövesipumpun suodattimesta löytyneen irto-osan vuoksi. Aiemman aikataulun mukaan voimala oli määrä käynnistää 19. toukokuuta voimalaitoksen generaattorin jäähdytysjärjestelmän tarkastusten ja korjausten jälkeen.

Voimayhtiö kertoo tiedotteessaan, että syöttövesipumpun suodattimesta on löytynyt irto-osa, joka vaatii syöttövesisäiliön tarkastus- ja korjaustoimenpiteitä, joihin tarvitaan seitsemän päivää.

Laitosyksikön koekäyttöohjelmaa ja sähköntuotantoa jatketaan töiden jälkeen. Nyt tehtävät korjaustyöt eivät vaikuta laitoksen säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen, sillä käyttöönoton aikataulussa oli varattu lisäaikaa mahdollisiin tuleviin laitoskokonaisuutta koskeviin testauksiin ja niiden analysointiin.

Juttua oikaistu: Tarkastusten ja korjausten kohteena voimalan generaattorin jäähdytysjärjestelmä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut