Rauma vähentää ikääntyneiden lyhytaikaisia hoitopaikkoja – pula työntekijöistä pahenee kesäajaksi

Kuvituskuva.

11.5. 16:23

Rauma

Rauman kaupunki vähentää lyhytaikaisia hoitopaikkoja ja keskittää lyhytaikaista hoitoa ikääntyneiden palveluissa loppukevään ja kesän ajaksi. Päätös on jouduttu tekemään, koska työntekijöitä on ollut erittäin vaikea saada kevään ja kesän ajaksi.

Sosiaali- ja terveystoimialan asumispalvelujen palvelupäällikkö Riina Luukinen sanoo, että sijaisten saaminen on vaikeutunut entisestään ja verrattuna viime kesään.

”Hoitohenkilöstön vaje on huomattava, ja siksi joudumme näihin järjestelyihin. Lakisääteiset palvelut on kuitenkin turvattava”, Luukinen korostaa.

Tilanteen helpottamiseksi ja asiakasturvallisuuden takaamiseksi palvelukeskus Kotikaaren tiloihin ei sijoiteta lyhytaikaishoidon asiakkaita 20. kesäkuuta alkaen.

Sinisaaressa toimivan Kotikaaren palvelukeskuksen vapautuva henkilöstö suunnataan Marttilanmäen lyhytaikaishoitoon ja muihin tehtäviin.

Ikääntyneiden palvelujen lyhytaikainen hoito keskitetään kesän ajaksi Marttilanmäen palvelukeskuksen tiloihin. Syksyllä lyhytaikainen hoito siirtyy kokonaisuudessaan Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut