Raumalla äänestetään kaupunkilaisten budjettiesityksistä

Ideat painottuvat vapaa-ajan varustuksen rakentamiseen ja lisäämiseen. Ylläpito ja huolto puuttuvat taloussuunnittelusta.

Vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin tuloksena lasten liikennepuistoon rakennettiin Vanhan Raatihuoneen minikopio ja risteykseen liikennevalot. Tämän vuoden äänestyksessä on ehdolla muun muassa Vanhan Rauman minirakennusten lisääminen liikennepuistoon.

11.5. 15:08

Rauma

Lisää tekojääkenttiä, rakennuksia liikuntaan ja ulkoiluun, pelikenttiä ja piknik -alueita ja viihteellisiä tapahtumia toivovat raumalaiset, joille Rauman kaupunki on järjestänyt toisen kerran mahdollisuuden esittää kohteita rahan käytölle.

Mnuu huki – osallistuvan budjetoinnin tämän vuoden esityksiin on käytettävissä yhteensä 30 000 euroa. Kaupunkilaiset saavat päättää rahanjaosta äänestyksellä. Vaihtoehtoja on kymmenen, ja niitä voi äänestää netissä ja myös paperikaavakkeella 20. toukokuuta saakka.

Osallistuvaa budjetointia luotsaava Rauman talousjohtaja Fredrik Lindström kiittelee kaupunkilaisten aktiivisuutta ideointivaiheessa ja äänestyksessä, jossa päätetään ideoiden paremmuus- ja toteutusjärjestyksestä.

Tavoitteena on saada kaupunkilaiset mukaan keskusteluun ja suunnitteluun yhteisten verovarojen käytöstä ja päätöksentekoon. Ensimmäisen kerran osallistuvaa budjetointia kokeiltiin Raumalla viime vuonna.

Budjettiäänestykseen tuli toisella kierroksella kaikkiaan lähes 60 ideaa ja ehdotusta varatun määrärahan käytöstä. Lindström kertoo, että kuluvalla viikolla nettiäänestyksessä on annettu toistaiseksi yhteensä lähes 800 ääntä. Mukana ei ole paperilla annettuja ääniä.

Yleisvaikutelmana on kuitenkin, että mahdollisuus osallistua budjetointiin on herättänyt lisää kiinnostusta.

Budjettikohteiden esivalinnasta päättivät Rauman nuorisovaltuusto, ikäihmisten neuvosto ja vammaisneuvosto. Kymmenen äänestyskohteen listalle oli tarjolla varsin kirjava idealista, ja osa yksittäisistä ehdotuksista ylitti koko budjettisumman.

Kaupunkilaiset esittivät muun muassa kuntoratojen ja -polkujen rakentamista, huoltorakennuksia ja katettuja tiloja puistoihin. Toivelistalla ovat muun muassa sisäleikkipaikka, katukoripallokenttä, lisää tekojääratoja ja voikukkakarnevaalit.

Toistaiseksi tyhjänä olevalle Kanalin länsirannan kauppakeskustontille esitettiin muun muassa esiintymislavaa ja autoparkkia, kaupunkilaisten ulkoilmaolohuonetta, monitoimikenttää ja kaupunkikeidasta, jota ideaa tosin ei tarkemmin eritelty. Vastauksena näihin todettiin, ettei tontti ole kaupungin omistuksessa eikä siksi rakennettavissa.

Esitetyt rahankäyttökohteet keskittyvät uusiin rakennuskohteisiin ja hankintoihin. Esityksiin ei näytä sisältyvän taloussuunnittelua pidemmälle ajalle eli varautumista ylläpidon kuluihin ja huoltoon.

Mnuu huki -äänestys

Raumalaiset voivat äänestää osallistuvan budjetoinnin ideoita 20. toukokuuta saakka. Äänestykseen valitut ideat:

1. Räystäspääskyhotellien rakentaminen

2. Ohjattua kuntosalitoimintaa ikäihmisille Raumalla ja Lapin kaupunginosassa

3. Ulkoilmaelokuva nuorille

4. Liikennepuiston elävöittäminen Vanhan Rauman rakennusten pienoismalleilla

5. Ulkokuntoilulaitteiden lisääminen Kaakkuripuiston leikkikentän yhteyteen

6. Aikuisten kehitysvammaisten Rauma 580 -teemajuhlat Ooperissa

7. Katoksen, pöytien ja penkkien lisääminen Kaunisjärven puistoon

8. Puistojen ja kävelyteiden varsilla sijaitsevien sähkökaappien ehostaminen valokuvasuurennoksilla

9. Maltti ja Valtti -show sekä lasten temppurata Lapin liikuntahallilla

10. Rauman poikasoittokunnan Queen-konsertin uusintaesitys Rauma-salissa Rauma 580 -juhlavuoden kunniaksi

Sähköinen äänestys Rauman verkkosivulla. Äänestää voi myös paperisella lomakkeella kaikissa Rauman kirjastoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut