”Nyt tunnen itseni enemmän satakuntalaiseksi kuin koskaan ennen” – Tällainen on 1600-luvulta asti toiminut yhteisö, jossa nuoret haluavat edistää paluumuuttoa Satakuntaan

Nuoret eivät jää Satakuntaan, eikä heidän pidäkään, sanovat Satakunnasta lähteneet opiskelijat. Nyt he kertovat oman näkemyksensä siitä, mitä maakunnan pitäisi tehdä, jotta sen elinvoima ja väestö kasvaisi.

Riikka Pasanen ja Valtteri Lasonen muuttivat opintojen perässä Satakunnasta Helsinkiin. ”Olen asunut nyt yhdeksän vuotta Helsingissä, mutta esittäydyn yhä raumalaisena”, Pasanen kertoo. Lasonen sanoo, ettei hän olisi kuusi vuotta sitten voinut kuvitella, miten tärkeää satakuntalaisuudesta ja satakuntalaisista hänelle Helsingissä tulee.

15.5. 7:00

Helsinki

Keskellä Helsingin ydinkeskustaa seisoo kerrostalo, joka muutti porilaisen Valtteri Lasosen, 33, käsityksen kotiseudusta.

Kun Lasonen lähti opiskelemaan Helsinkiin, hän ei koskaan ollut kuullut Satakuntalaisesta Osakunnasta. Satakuntataloon Lasonen lähti ensin halpojen asumiskustannusten perässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut