Rauman kaupunki huutokauppaa huviloitaan

Petäjäksen Kesäkoti ja Lomakoti tulevat myyntiin. Kaksi saarimökkiä on tulossa lähiaikoina kaupattavaksi.

Seurakunnalta Rauman kaupungille lunastuksella siirtynyt Kesäkoti on ollut vuosikymmenet raumalaisten virkistyspaikkana. Päärakennuksen lisäksi tontilla on sauna ja sen edessä hiekkaranta.

9.5. 16:45

Rauma

Kiinteistöomaisuuttaan laihduttava Rauman kaupunki myy huutokaupalla kaksi vanhaa, meren rannalla sijaitsevaa huvilarakennusta Petäjäksestä.

Kaupunki on asettanut myyntiin Huutokaupat.com -palvelussa Rauman seurakunnalta lunastetut Kesäkodin ja Lomakodin. Seurakunta ei halunnut jatkaa huvilarakennusten tonttien vuokrasopimuksia. Tontit palautuivat rakennuksineen kaupungille.

Kesäkoti sijaitsee osoitteessa Kesäkodintie 14 ja Lomakoti osoitteessa Kesäkodintie 28. Huvilapalstojen päärakennukset on ilmeisesti rakennettu 1900-luvun alkupuolella.

Kesäkodin kokonaisuus sisältää suojellun suojellun päärakennuksen, suojellun ulkorakennuksen saunarakennuksen sekä puuvajan. Vuokrattavalla noin 4000 neliömetrin kokoisella tontilla on hiekkaranta sekä pitkä laituri, joka on uusittu vuonna 2020.

Lomakodin rakennuskokonaisuus sisältää päärakennuksen ja tähän liitetyn lisäosan, majoitusrakennuksen, varastorakennuksen, vajan, saunarakennuksen sekä puuvajan. Saunarakennus sijaitsee aivan meren rannassa. Lomakodin tontin pinta-ala on 6 700 neliömetriä.

Kesäkodin ja Lomakodin huutokaupat avautuvat 9. toukokuuta. Kesäkodin huutokauppa päättyy 11. kesäkuuta ja Lomakodin 14. kesäkuuta.

Lähiviikkoina myyntiin on tulossa myös kaksi Rauman kaupungin omistamaa mökkiä Kataviston saaresta.

Petäjäksen Lomakodin tontilla on kaikkiaan kuusi rakennusta. Laajennetun päärakennuksen lisäksi varustukseen kuuluu erillinen majoitusrakennus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut