Satakunta-mitalit jaettiin – Katso lista voittajista ja perusteluista

Nyt palkittiin vuoden 2021 ansioituneita satakuntalaisia.

Arkistokuva Lauhanvuori Geoparkista. Yksi myönnetyistä mitaleista liittyi Geopark-hankkeeseen.

6.5. 20:00

Karvia-talolla 6. toukokuuta pidetyssä Satakunnan vuosijuhlassa palkittiin vuonna 2021 ansioituneita satakuntalaisia. Tilaisuudessa jaettiin Satakuntaliiton tiedotteen mukaan perinteiset kunnianosoitukset hopeinen ja pronssinen Satakunta-mitali sekä Nuori Satakuntalainen -mitali.

Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa vuonna 2018.

Satakunnan Kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore. Kuva vuodelta 2017.

Hopeinen Satakunta-mitali myönnettiin yhteisesti Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispalle sekä Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Norelle heidän ansiokkaasta työstään Satakunnan hyväksi.

”Molempien erittäin aktiivinen ote, kykynsä rakentaa ja hyödyntää yhteistyöverkostoja, uusien avauksien ja toimintatapojen käyttöönotto, ahkera työ erilaisissa projekteissa ja kauppakamareiden keskinäisen yhteistyön vahvistaminen ovat ne perustavat syyt, joiden vuoksi hopeinen Satakuntamitali myönnetään Riikka Piispalle ja Minna Norelle”, tiedotteessa todetaan.

Terttu Hermansson Lauhanvuori - Hämeenkangas Geoparkin statusjuhlassa.

Pronssinen Satakunta-mitali myönnettiin Terttu Hermanssonille, Pasi Talvitielle sekä Laura Koivumäelle heidän Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin eteen tekemästään työstä.

Kolmen maakunnan alueelle sijoittuva Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark sai UNESCO Global Geopark -statuksen heinäkuussa 2020. Statuksen saaminen on ollut pitkän työn tulos. Satakunnan kunnista Kankaanpää, Karvia, Jämijärvi ja Siikainen ovat kehittäneet vuosia aluetta kohti Unescon Geopark-verkoston jäsenyyttä yhteistyössä Metsähallituksen, Luonnonvarakeskuksen sekä yritysten, yhdistysten ja asukkaiden kanssa.

Jäsenyys edellyttää pitkäjänteistä sitoutumista Geoparkin jatkuvaan kehittämiseen ja ylläpitämiseen myös tulevaisuudessa. Geopark-status mahdollistaa geologisesti arvokkaan alueen luonnon ja kulttuurin esille nostamisen.

Nuori Satakuntalainen -mitali myönnettiin 14-vuotiaalle Aino Kylälehtoselle hänen työstään Satakunnan ja erityisesti nuorten hyväksi. Kylälehtonen valikoitui tiedotteen mukaan mitalistiksi, koska hän on ollut aktiivinen muun muassa 4H -yrittäjänä, seurakuntanuorissa ja Huittisten nuorisovaltuutettuna.

Lue lisää: Korona kadotti monilta seuroilta kymmeniä, jopa satoja harrastajia –  huittislaisesta Ainosta, 13, rajoitusaika teki yrittäjän, kun treenit pysähtyivät keväällä kuin seinään

Kun korona laittoi harrastukset jäihin, Aino Kylälehtonen perusti 4H-yrityksen. Se oli yksi syy, mikä poiki hänelle Nuori satakuntalainen -mitalin.

”Kun koronapandemia katkaisi Ainon liikuntaharrastukset, hän hakeutui 4H-yrittäjäkurssille. Ainon perustama yritys tarjoaa esimerkiksi juhliin ja tilaisuuksiin tarjoiluapua sekä lastenhoitopalveluja. Yritys työllistää nykyisinkin nuorta naista satunnaisesti viikonloppuisin, vaikka harrastukset on palanneet osaksi arkea”, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan Aino Kylälehtonen myös näkee asioita laajempina kokonaisuuksina, osaa ottaa huomioon muita näkökantoja, ja on avoin myös sille, että oma mielipide voi muuttua, kun saa lisää tietoa. Lisäksi nuoren naisen kerrotaan tsemppaavan myös muita nuoria saamaan äänensä kuuluviin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut