Rauman Pohjoiskehän kaappionnettomuus hovioikeuteen – vastaajat ilmoittivat tyytymättömyyttä käräjätuomioon

Kesällä 2019 valmistuneen Pohjoiskehän koulun kalustamisen ja asennusten vastuiden selvittely jatkuu todennäköisesti Vaasan hovioikeudessa.

5.5. 16:09

Rauma

Rauman Pohjoiskehän koulussa helmikuussa 2020 sattuneen kaapin kaatumisonnettomuuden oikeudellinen selvittely jatkunee Vaasan hovioikeudessa.

Vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta langettavan tuomion saaneet hallinnollinen rehtori ja iltapäivätoiminnan esimies ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttä Satakunnan käräjäoikeuden 28. huhtikuuta antamaan ratkaisuun. Valitus on jätettävä erikseen hovioikeuteen 30 vuorokauden kuluessa.

Rauman kaupungin viranhaltijat tuomittiin sakkoihin Pohjoiskehän koulussa helmikuussa 2020 sattuneesta tapaturmasta, jossa loukkaantui 7-vuotias poika. Vastaajille käräjäoikeus määräsi rangaistukseksi kummallekin 25 päiväsakkoa.

Pohjoiskehän koulu valmistui loppukesällä 2019 ja Rauman kaupunki tilasi koulutilojen kalustamisen ja varustamisen niin sanottuna avaimet käteen toimituksena.

Iltapäiväkerhon tiloissa olleen 202 senttimetriä korkean kaapin seinäkiinnitys ja tarkistus laiminlyötiin, vaikka viranhaltijat pyysivät useasti sen korjaamista. Kaapissa säilytettiin lasten käytössä olevia pelejä.

Kaappi kaatui, kun poika tarttui kaappien ovenkahvoihin. Hän jäi kaatuneen kaapin alle ja sai sairaalahoitoa vaatineita vakavia päänvammoja.

Käräjäoikeus katsoi asiassa virkavastuullisiksi koulun hallinnollisen rehtorin ja iltapäivätoiminnan esimiehen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut