Pori kutsuu ”piirtämään villejä torivisioita” Pihlavan Poriksen seinille

Porin kaupunki järjestää toukokuun aikana mahdollisuuksia osallistua Pihlavan kaupunginosan kehittämiseen.

5.5. 12:01

Pori

Porin kaupunki järjestää toukokuun aikana mahdollisuuksia osallistua Pihlavan kaupunginosan kehittämiseen.

Uutta torisuunnitelmaa pääsee luonnostelemaan pop-up-tila Poriksessa ja vastaamalla kyselyyn. Lisäksi järjestetään̈ toritapahtuma ja yhteisötaidetyöpajoja.

Poriksen avajaiset ovat Wikstenin talossa (Kirkkotienpää 1) keskiviikkona 11. toukokuuta kello 15–18. Porin kulttuuripäällikkö Jyri Träskelin on paikalla kello 16.

Kaupungin mukaan Porikseen voi tulla ”kahvikupposen, teen ja pikkupurtavan äärelle keskustelemaan torin kehittämisestä sekä kirjoittamaan ideoitaan tai piirtämään villejä torivisioitaan seinille”.

Tila on avajaisten jälkeen auki 21. toukokuuta asti loppuviikkopainotteisesti kello 12 alkaen.

”Pihlavan Poris on yhdistelmä osallistavaa kaupunkisuunnittelua, yhteisötaidetta ja kahvilamaista kohtaamispaikkaa. Toivomme, että se olisi luova tila, jossa Pihlavan voi nähdä uudessa valossa ja jossa pääsee vaikuttamaan siihen, miltä Pihlava voisi tulevaisuudessa näyttää”, hankekoordinaattori Niilo Rinne sanoo.

Poriksessa voi lisäksi osallistua taiteilija Saara Nurmen yhteisötaideprojektiin. Siinä tuunataan vanhoja puistonpenkkejä ja luodaan pieni teos Wiinahaminanpuistoon.

Pihlavan tori elää ja soi -tapahtuma pidetään 14.5. kello 11–15 Pihlavan torilla. Ohjelmassa on lastenmusiikkia, mieskuoro, teatteria, räppiä ja torimyyjiä.

Toriin voit vaikuttaa myös vastaamalla verkkokyselyyn.

Kaikkia kanavia pitkin kerättyjen ajatusten pohjalta toteutettava suunnitelma valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut