Yyterin uimaranta sai kansainvälisen ympäristötunnustuksen – ensimmäisenä Suomessa

Yyterin uimarantaa on kehitetty viime vuosina.

4.5. 13:00

Pori

Yyterin uimarannalle on myönnetty kansainvälinen ympäristösertifikaatti Blue Flag. Tunnustus tuli nyt ensimmäistä kertaa suomalaiselle uimarannalle.

Tunnustuksen voi saada esimerkiksi uimaranta tai venesatama. Kohteen täytyy kiinnittää erityistä huomiota ympäristöön, turvallisuuteen sekä saavutettavuuteen.

Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka iloitsee ympäristötunnustuksesta ja kertoo, että kriteerien täyttymistä varten on tehty paljon töitä.

”Olemme selkeyttäneet kulkureittejä ja opasteita hiekkadyynien säästämiseksi. Uimavalvojille on tulossa uudet vahtitornit parantamaan turvallisuutta. Lisäksi rantaa on jaettu osiin, jotta hengenpelastajien olisi helpompi hahmottaa, missä apua tarvitaan.”

Vesterbacka korostaa, että tunnustuksia tärkeämpää on Yyterin luonnon säilyttäminen.

”Tunnustuksen saaminen on yksi osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä. Haluamme, että tulevatkin sukupolvet saavat nauttia ympäristön ainutlaatuisuudesta.”

Saaristokeskus Korpoströmin vierasvenesatama on saanut jatkosertifikaatin. Uudet maailmanlaajuiset tunnustukset osoittavat matkailualan kehittävän ympäristöystävällisiä kohteita ja pitävän huolta ekologisesti herkistä alueista.

Blue Flag -tunnustuksen myöntää maailman suurin ympäristökasvatusalan järjestö Foundation for Environmental Education.

Suomen kansallisessa tuomaristossa oli mukana Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Business Finland, Valvira, Suomen Ympäristökeskus, Suomen Leirintäalueyhdistys ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi. Blue Flag -ohjelmaan voivat hakea kaikki uimarannat ja vierasvenesatamat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut