Yli 600 ilmoituksen verran aseita ja räjähteitä Lounais-Suomen poliisin haltuun – ”Satakunnasta merkittävä määrä räjähteitä”

Kuvan aseet ja räjähteet eivät liity Lounais-Suomen poliisin äskettäiseen keräykseen.

4.5. 9:07

Satakunta

Huhti-toukokuun aikana Lounais-Suomessa järjestettävä ase- ja räjähdekeräys on tuottanut yhteensä yli 600 ilmoitusta luovutettavista aseista ja räjähteistä, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisi kerää Puolustusvoimien kanssa aseet ja räjähteet, joiden luovuttamisesta sai tehdä ilmoituksen erilliseen numeroon.

Satakunnassa poliisi kerää aseita ja räjähteitä asiakkailta kuluvalla viikolla. Viime viikolla tuli 274 ennakkoilmoitusta. Näistä noin 60 koski räjähteitä, mikä on poliisin mukaan ”merkittävä määrä”.

Suurin osa ilmoitetuista aseista tehtiin kivääreistä (113 kappaletta) ja haulikoista (120 kappaletta). Käsiaseita ilmoitettiin 83 kappaletta.

Varsinais-Suomessa ilmoituksia tuli 338, joista 38 oli räjähteistä. Enemmistö ilmoittajista oli noin 80-vuotiaita.

”Varsinais-Suomessa ilmoitettiin yhteensä 449 luovutettavasta aseesta, mikä on huomattavan suuri määrä”, ylikonstaapeli Petri Hyrkäs Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Hyrkäksen mukaan näistä suurin osa, 127 kappaletta, oli haulikoita. Seuraavaksi eniten ilmoitettiin käsiaseita (114 kappaletta), joista merkittävä osa oli luvattomia.

Keräyksessä luovutettiin noin neljännes enemmän aseita ja räjähteitä kuin vuonna 2012 järjestetyssä keräyksessä.

”Jokainen tarpeeton tai luvaton ase, joka on poissa kansalaisten kodeista, parantaa turvallisuutta”, Hyrkäs toteaa.

Räjähteet Lounais-Suomen poliisin terroripommiryhmä (TEPO) on kerännyt yhdessä Puolustusvoimien kanssa.

Sotilasräjähteiden runsas määrä oli poliisin mukaan yllättävän suuri.

”Satakunnassa poliisi sai niistä 17 ilmoitusta ja Varsinais-Suomessa räjähteitä kerättiin jopa 50 kappaletta”, kertoo ylikonstaapeli Kari Nordlund Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut