Sähköpotkulautailijoillekin sakkoja ja huomautuksia tehostetussa suojatievalvonnassa Lounais-Suomessa

Suojatievalvonnassa tavattiin myös polkupyöräilijöitä ja sähköpotkulautailijoita, jotka eivät noudattaneet liikennesääntöjä suojateillä.

3.5. 9:40

Satakunta

Vapunpäivään asti kestäneessä Lounais-Suomen poliisin suojateiden tehostetussa valvonnassa jaettiin runsaasti sakkoja ja huomautuksia niin autoilijoille kuin muilla keinoin liikkuville.

Valvonnassa seurattiin suojateiden turvallisuutta ja suojatiesääntöjen noudattamista kahden viikon ajan erityisesti runsaan koululais- ja työmatkaliikenteen paikoissa, poliisi tiedotti.

36 autoilijaa sai sakot tavallisimmin siitä, ettei antanut esteetöntä kulkua suojatiellä olleelle tai sille menossa olevalle jalankulkijalle.

Poliisi muistuttaa, että suojatien läheisyydessä ajetaan varovasti ja sellaisella nopeudella, että ajoneuvon saa pysäytettyä tarvittaessa ennen suojatietä.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuljettajan on hiljennettävä vauhtiaan ennen suojatietä, muistuttaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisisektorin johtaja”, ylikomisario Mika Peltola.

Kuusi autoilijaa jätti pysähtymättä suojatien eteen. He ajoivat viereistä kaistaa ohi suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon.

”Tämä niin sanottu giljotiinitilanne on erittäin vaarallinen. Poliisi voi määrätä tällaisesta myös ajokieltoa”, kertoo Peltola.

13 polkupyöräilijää tai kevyen sähköajoneuvon kuljettajaa ajoi sellaista nopeutta, ettei menopeli olisi tarvittaessa pysähtynyt ennen suojatietä.

12 polkupyöräilijää tai sähköajoneuvon kuljettajaa jätti antamatta esteetöntä kulkua suojatiellä olevalle tai sille menossa olevalle jalankulkijalle.

Heistä kaikki saivat sakot tai huomautuksen.

”Pyöräilijä tai sähköpotkulautailija on liikenteessä ajoneuvon kuljettaja. Ajoradalla kulkevia kuljettajia koskevat pääosin samat säännöt kuin autoilijaa. Tilannenopeus on sovitettava muun liikenteen ja ympäristön mukaan myös satulan selässä”, Peltola toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut