Mies sai hengenvaarallisia vammoja väkivallanteossa yleisellä paikalla Porissa

Raumalla mies pahoinpideltiin ravintolassa hengenvaarallisesti, Porissa myös puukotettiin yksityisessä tilassa.

Kuvituskuva.

1.5. 14:17

Vappuaaton juhlinta sujui Lounais-Suomessa poliisin näkökulmasta varsin mallikkaasti, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Vakavin tapaus sattui Porin Kirkkokankaantiellä aattoaamuna, kun mies sai hengenvaarallisia vammoja yleisellä paikalla tapahtuneessa väkivallanteossa.

Rikoksesta epäilty tai epäillyt henkilöt ovat toistaiseksi tuntemattomia.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Raumalaisessa ravitsemusliikkeessä mies puolestaan pahoinpideltiin hengenvaaralliseen tilaan vappuyönä.

Lisäksi vappuyönä sekä Porissa että Uudessakaupungissa tapahtui puukotus yksityisasunnossa. Uhrit selvisivät suhteellisen lievin vammoin.

Kaikkinensa vappuaaton ja vapun päivän aamun välisenä aikana Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjattiin yhteensä 27 rikosilmoitusta väkivaltarikoksista.

Perusmuotoisia pahoinpitelyjä kirjattiin 22, joista 11 tapahtui yleisellä paikalla, 8 yksityisasunnossa ja 3 ravitsemusliikkeessä.

Lisäksi alueella kirjattiin yksi tapon yritys, kolme törkeää pahoinpitelyä ja yksi ryöstö, kun noin 30-vuotias mieshenkilö ryösti taksin Liedossa myöhään aattoiltana.

Luvuissa ei ole mukana kansalaisten mahdollisesti sähköisesti tekemiä rikosilmoituksia.

Kotihälytyksissä pudotus

Kaikkinensa poliisin mukaan vappuaaton iltana juhlaväkeä kokoontui runsaasti alueen kaupunkien keskustoihin. Ihmiset osasivat kuitenkin pääsääntöisesti käyttäytyä, ja kansa oli liikkeellä iloisella mielellä.

Edellisvuoden koronarajoitukset aiheuttivat runsaasti kotihälytyksiä. Odotusten mukaisesti tänä vuonna kotihälytysten määrä putosi, ja niitä lopulta oli vappuaattoyönä koko Lounais-Suomessa yhteensä 35 kappaletta, mikä on alle puolet viimevuotisesta.

Poliisin tehtävät painottuivat julkisilla paikoilla ja ravintoloissa erilaiseen päihtyneiden häiriökäyttäytymiseen ja pahoinpitelyihin. Lisäksi liikenteessä sattui useita ulosajoja ja rattijuopumuksia.

Lounais-Suomen poliisin kokonaistehtävämäärässä oli lievää laskua viime vuoden vappuaattoyöhön. Vuonna 2021 tehtäviä oli kaikkiaan 360, tänä vuonna 310.

Uutista korjattu 1.5. kello 15.24. Otsikossa todettiin aiemmin virheellisesti, että Kirkkokankaantie sijaitsisi Meri-Porissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut