Satakunnassa puhunut Aki Linden: ”Hoitoalan palkkoja korotettava yli yleisen tason”

Lindén toivoi myös, että alle 80-vuotiaat ikäihmiset voisivat saada neljännen koronarokotteen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén puhui SDP:n vappujuhlassa Porin torilla.

1.5. 13:41

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin (sd.) mukaan julkisten alojen, ja erityisesti naisvaltaisen hoitoalan, palkkoja tulisi korottaa kohtuullisesti yli yleisen tason pitkäkestoisella palkkaohjelmalla.

SDP:n vappujuhlissa Rauman kaupunginteatterin aukiolla ja Porin torilla puhunut Lindén kuvasi rooliinsa vaativaksi, sillä ministerin vastuisiin kuuluu turvata ihmisten hengen ja terveyden myös julkisen alan työtaistelun aikana.

Puheessaan hän oli huolissaan työvoimapulasta terveydenhuollossa ja vanhustenhuollossa.

”Sen korjaaminen vaatii lukuisia muitakin toimenpiteitä kuin palkkatason nostoa: ratkaisuja muun muassa koulutuksessa, työolosuhteissa, työnjaossa, johtamisessa ja työkulttuurissa”.

Lindénin mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä on käynnissä asian tiimoilta laajamittainen hanke, joka tosin on työmarkkinatilanteen takia seisahtunut.

Puheessaan hän toivoi hoitoalalle ja koko julkiselle palvelusektorille neuvotteluratkaisua.

”Vetoan sekä työnantajaan eli KT:hen ja liittoihin, että sellainen sopu löytyisi, joka turvaa palveluiden kehittymisen ja työssä jaksamisen ja on samalla veronmaksajille kohtuullinen, mehän kaikki nimittäin olemme julkisen puolen työnantajia.”

Puheessaan Lindén toivoi myös, että alle 80-vuotiaat ikäihmiset voisivat saada neljännen koronarokotteen.

”Niitä on maassamme miljoonia, mutta asiantuntijoille tuntuu olevan yllättävän vaikeaa tehdä tässä ratkaisua, jota itse ja tuhannet ihmiset toivomme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut