Lautakunta äänesti: Pori ei avusta Lähetyshiippakunnan tapahtumaa - Pride kulkueen tuki otettiin pois listalta

Elinvoimalautakunta äänesti konservatiivisen lähetyshiippakunnan tukemisesta.

Pori Priden tapahtuma-avustus poistettiin esityslistalta. Arkistokuva vuodelta 2021.

27.4. 21:55

Pori

Porin elinvoimalautakunta käsitteli keskiviikkoiltana tapahtuma-avustuksia.

Lautakunta päätti, että Lähetyshiippakunnan nuorille suunnattua koulutustapahtumaa ei tueta.

Pohjaesityksen mukaan tukea olisi myönnetty 872 euroa. Lautakunta äänesti asiasta äänin 11–2.

Sanna Grönmark (vihr.) esitti Tiina Puskan (sd.) ja Johanna Siitarin kannattamana, että rahaa ei anneta.

Puheenjohtaja Anssi Salmi (ps.) kannatti tuen antamista.

”Olen sitä mieltä, että tasa-arvon nimissä avustus pitäisi myöntää, koska se täytti kriteerit. Näin pitää toimia, vaikka se ei vastaisi omaa arvomaailmaa”, Salmi sanoo.

Lähetyshiippakunta on konservatiivinen yhteisö, jonka yksi perustajista on Luther-säätiö.

Hiippakunta pitää evankelisluterilaista kirkkoa maallistuneena. Kotimaa-sivuston mukaan valtaosa jäsenistöstä pitää raamattua erehtymättömänä, eikä hyväksy esiaviollista seksiä tai homoseksuaalisuutta lainkaan.

”Moni asia aiheuttaa etenkin nuorille epävarmuutta ja turvattomuutta. Siksi haluamme kertoa muuttumattomasta turvasta levottoman maailman keskellä”, hiippakunta perustelee hakemustaan.

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan.

Samaan aikaan käsittelyssä oli kolme muutakin hakemusta. Pohjaesityksen mukaan myös Pride-kulkue oli saamassa avustusta, mutta esittelijä Lauri Kilkku (kok.) poisti asian esityslistalta.

Kilkku sanoo, että kokouksessa käydyn keskustelun perusteella oli epäselvää, oliko hakemus kaupunginhallituksen hyväksymien avustusperiaatteiden mukainen. Näiden periaatteiden mukaan tapahtuman järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä. Pori Pride -tapahtumalle avustusta on hakenut työryhmä.

”Tämä epäselvyys selvitetään ja Pori Pride -tapahtuman järjestäjille annetaan tarvittaessa mahdollisuus täydentää hakemustaan. Asia tuodaan käsiteltäväksi lautakunnan seuraavaan kokoukseen 24.5”, Kilkku kertoo.

Ilman tukea jäivät myös Suomi-Areenaan suunniteltu Erilainen Mingle -tapahtuma, jossa työttömät, syrjäytyneet, kuntoutujat ja vammaiset kohtaavat päättäjiä ja pyrkivät näin parantamaan omaa asemaansa yhteiskunnassa sekä Future Content, jonka tavoitteena löytää työtä tai opiskelupaikkoja ulkomaalaistaustaisille porilaisille ja satakuntalaisille.

Oikaisu: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että lautakunta olisi äänestänyt Lähetyshiippakunnan tuen myöntämisen puolesta, kun se todellisuudessa oli vastaan. Lisätty Kilkun kommentti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut