Opiskelijahaalarit tekevät paluuta katukuvaan: Tässä kevään perinteisen opiskelijajuhlan ohjelma Porissa – Näin koronavappua vietettiin viime vuonna, katso kuvat

Opiskelijoiden vapputapahtumat palaavat kaupunkiin tavanomaisessa kuosissaan kahden koronavuoden tauon jälkeen.

Vappuna 2021 Porin raatihuoneen karhupatsas sai lakin Porin ylioppilasyhdistys Pointerin toiminnanjohtajalta Milla Hautaojalta ja puheenjohtajalta Atte Moisanderilta, mutta vailla yleisöä. Tilaisuus toteutettiin kahtena edeltävänä keväänä etänä.

27.4. 16:33

Pori

Porissa järjestetään tänä vappuna taas opiskelijoiden perinteisiä vapputapahtumia, joihin yleisökin on tervetullutta osallistumaan. Koronavuosien jälkeen ohjelmistoon palaavat niin karhunlakitus kuin teekkarikaste.

Noin joka kymmenes porilainen on opiskelija, sillä kaupungissa on noin 8 000 opiskelijaa. Parilta uudelta opiskelijavuosikerralta vappuperinteet ovat menneet ohi viime vuosina.

"Vapulla on valtavan iso osa opiskelijaelämässä, ja vapun perinteet merkitsevät meille paljon”, Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:n tapahtumavastaava Pinja Korvenranta kertoo Porin kaupungin tiedotteessa.

Lue lisää: Taavi-silta on jo Etelärannassa, mutta vappuna sillä lienee turha kuvitella astelevansa

"Myös tapahtumissa mukana olevat yritykset ovat kiitelleet sitä, että tapahtumia voidaan jälleen järjestää. Heille opiskelijatapahtumat ovat hyvin tärkeitä”, Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistys Sammakon tapahtumavastaava Jonna Hautamäki lisää.

Opiskelijat ovat ilmaisseet toiveensa, että kaupunkilaiset osallistuisivat taas sankoin joukoin porilaisten vappuperinteiden toteuttamiseen. Suuri osa tapahtumista on avoimia kaikille ja ilmaisia.

Lue lisää: Satakunnan vappu on tavanomaista kylmempi, sadealue kiertänee maakunnan – ”Mitenkähän sen nyt mahtaa käydä”

Lue lisää: Tivoli Seiterä viettää vapun Porissa kahden vuoden tauon jälkeen – tivolin johtaja: ”Kaksi kautta vei korona, kolmannen vie Putin”

Keskiviikko 27.4.

Kirjurinluodon ja kaupungin kadut valtaa vapputapahtuma Wapprobatur, joka järjestetään rannan lisäksi Kirjurinluodon soraparkkipaikalla.

Lauantai 30.4.

Karhupatsaan lakitus alkaa vappuaattona Raatihuoneenpuistossa kello 17.30. Tilaisuudessa kuullaan puheita ja lauluja. Kello 18 patsas saa lakin. Samalla kaikki muutkin ylioppilaslakin omistavat saavat painaa lakin päähänsä.

Sunnuntai 1.5.

Porin Raatihuoneenpuistoon katetaan silliaamiainen eli sillis kello 10. Tarjolla on muutakin kuin silliä tilaisuuden nimestä huolimatta. Tilaisuus on avoin kaikille.

Porin Etelärannassa alkaa kello 13 teekkarikaste, joka toteutetaan kastautumalla nosturinkorissa Kokemäenjoessa. Kaste on avoin kaikille halukkaille.

Näistä jutuista voit palata viimeisen koronavapun 2021 tunnelmiin:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut