Vegestä ja kasvisruoasta on sauhuttu innokkaasti jo viitisen vuotta – mutta mihin jäi luomu? Näin kommentoivat satakuntalaiset luomutilalliset

Läpimurtoa on odotettu 2000-luvun alusta saakka, mutta luomu on edelleen vain siihen vihkiytyneen pienen vähemmistön juttu. Enemmistö valitsee kotimaista luomua lähinnä kaupan maito-osastolla ja munahyllyillä.

Kyllä tästä hyvä tulee. Alan konkari Markku Weckman viljelee Eurajoen Luvialla muun muassa luomuruista.

1.5. 9:08

Rakastu vegeen! Vihreä liemi on hittikastike!”

Kuumia ruokatrendejä ovat gluteeniton, lihaton, maidoton ja muu ton-ton sekä puhtaus, aitous ja artesaani. Merilevä, kaura, kefiiri ja kurkuma! Manteli-kvinoapihvit, herne-guacamole ja mustapapupasta!”

Kasvisruuan kulta-aika! Seitsemän uutta kasvisravintolaa! Nyhtökaurat ja härkikset ovat vasta alkua!”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut