Vegestä ja kasvisruoasta on sauhuttu innokkaasti jo viitisen vuotta – mutta mihin jäi luomu? Näin kommentoivat satakuntalaiset luomutilalliset

Läpimurtoa on odotettu 2000-luvun alusta saakka, mutta luomu on edelleen vain siihen vihkiytyneen pienen vähemmistön juttu. Enemmistö valitsee kotimaista luomua lähinnä kaupan maito-osastolla ja munahyllyillä.

Kyllä tästä hyvä tulee. Alan konkari Markku Weckman viljelee Eurajoen Luvialla muun muassa luomuruista.

1.5. 9:08

Rakastu vegeen! Vihreä liemi on hittikastike!”

Kuumia ruokatrendejä ovat gluteeniton, lihaton, maidoton ja muu ton-ton sekä puhtaus, aitous ja artesaani. Merilevä, kaura, kefiiri ja kurkuma! Manteli-kvinoapihvit, herne-guacamole ja mustapapupasta!”

Kasvisruuan kulta-aika! Seitsemän uutta kasvisravintolaa! Nyhtökaurat ja härkikset ovat vasta alkua!”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut