Reposaaren sillan vieressä olevien tuulivoimaloiden purkutyö alkaa toukokuussa

Suomen Hyötytuuli Oy purkaa kesän 2022 aikana kolme voimalaa Reposaaren tuulipuistosta Porissa.

26.4. 11:29

Pori

Voimaloiden purkamisen valmistavat työt aloitetaan Reposaaressa huhtikuun lopussa ja varsinaiset purkutyöt alkavat 2. toukokuuta, Suomen Hyötytuuli Oy:n tiedotteessa kerrotaan.

Töiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Viimeistelytyöt alueella jatkuvat kesäkuun puoliväliin asti.

Purkutyön ajaksi Reposaaren sillalla ja Reposaaren maantiellä suljetaan tuulivoimaloiden puoleinen ajokaista. Toinen kaista on käytettävissä lukuun ottamatta tilapäisiä lyhytaikaisia koko tien sulkemista vaativia nosturin siirto ja nostotöitä. Nämä työt ajoitetaan yöaikaan kello 22.40-5.30 välille.

Kesän aikana voimaloita puretaan kolme. Purkutyöt tehdään niin, että haitat liikenteelle ja alueella liikkuville ovat mahdollisimman vähäiset. Pääteiden varsille asennetaan työmaasta kertovat opastetaulut ja työmaan aikana on mahdollista käyttää opastettua vaihtoehtoista reittiä.

Voimaloista purettavat komponentit ja osat pyritään käyttämään hyödyksi joko Suomen Hyötytuulen omiin tarpeisiin tai kierrättämällä. Yhtiö jättää omaan varaosakäyttöönsä purettavista voimaloista lukuisia komponentteja, kuten esimerkiksi konehuoneita, sähkökeskuksia, elektroniikkaa ja kaapeleita.

Teräksiset tornilohkot toimitetaan kierrätykseen, samoin esimerkiksi alumiini- ja kupariosia. Kuusakoski Oy käsittelee siivet Muoviteollisuus ry:n KiMuRa-hankkeessa, jossa pilotoidaan muovikomposiittijätteen hyötykäyttöä.

Hankkeessa siipien kuituosia voidaan hyödyntää sementin valmistuksen raaka-aineena ja energiana. Perustusten betonista hyödynnetään maanrakennukseen soveltuva materiaali ja raudoitusteräkset kierrätetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut