Rauman valtuustolta strategia- ja maakauppapäätökset notkeaan tahtiin

Steerprop Oy:lle satamaan tontti uusien tuotantotilojen rakentamiseen.

Raumalla on kirjattu kaupunkistrategiaan tukku korkeita tavoitteita. Vuoteen 2030 suunnataan päämäärällä, että Rauma olisi nykyistä elinvoimaisempi, pitovoimainen ja valovoimainen.

25.4. 21:19

Rauma

Kaupunginvaltuusto hyväksyi täydellä ja rikkumattomalla yksimielisyydellä Rauman strategisen kehittämisen ohjelman vuosille 2022–2030. Sen keskeisinä tavoitteina on kohentaa Rauman vetovoimaa, pitovoimaa ja valovoimaa.

Valtuustoryhmät kehuivat puheenvuoroissaan miltei kilvan kaupunkistrategiaa, jolla Raumasta tehdään vahvaa ja vaikuttavaa sekä luanikasta ja lumoavaa, joka on myös kansainvälinen. Erimielisyyttä ei noussut miltään osin.

Elin- ja pitovoimaansa Rauma aikoo vahvistaa tulevina vuosina isommalla ajattelulla ja toiminnan yksinkertaistamisella. Pääkohderyhminä kehitysponnisteluissa ovat lapset ja nuoret ja perheet.

Käytännön keinoja ei ohjelmaan ole kirjattuna, vaan seuraavana vaiheena toimeenpanosuunnitelmat ja strategian jalkauttamisen valtuusto vastuutti toimialojen valiokunnille ja hallintokunnille.

Potkurilaitevalmistaja Steerprop Oy:n uuden tuotanto- ja huoltohallin tonttijärjestely satamaan sai Rauman kaupunginvaltuustolta hyväksynnän vain parin viikon valmisteluajalla. Valtuusto hyväksyi samalla järjestelyn, jolla kaupunginhallitus saa valtuudet päättää tulevista vastaavanlaisiin maakauppa- ja vuokraussopimuksista.

Kaupungin satamayhtiö ostaa 1,5 hehtaarin tontin noin 245  000 euron kauppahinnalla ja vuokraa sen Steerprop Oy:lle pitkäaikaisella sopimuksella.

Steerpro Oy suunnittelee pinta-alaltaan noin 7 000 neliömetrin kokoonpano- ja huoltohallin rakentamista. Rakennus on suunnitteluvaiheessa ja lopullisen investointipäätöksen yhtiö sinetöi tulevan kesän aikana.

Tavoiteaikatauluna on, että uudet tuotanto- ja toimitilat ovat valmiina vuoden 2023 lopulla tai 2024 alkupuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut