UPM:n Rauman tehtaalla tyytyväisyys sopimukseen – koneiden käynnistys valmisteluun

UPM Communication Paper -liiketoiminta-alaan kuuluvan Rauman tehtaan kaksi paperikonetta ovat seisoneet lähes neljä kuukautta. Työntekijät palaavat lauantain iltavuoroon.

22.4. 17:36

Rauma

UPM:n Rauman paperitehtaan kahden koneen lähes neljän kuukauden lakkoseisokki päättyy lauantaina ja tehtaalla käynnistyvät tuotannon valmistelut iltavuoron tullessa työhön.

Työntekijä- ja työnantajaosapuolet ovat tyytyväisiä nelivuotisen työehtosopimuksen syntymiseen ja työrauhan palautumiseen.

Rauman tehtaan pääluottamusmies Jouko Aitonurmi pitää merkittävänä, että Paperiliiton sopimuskokonaisuus ja -järjestelmä säilyy UPM:ssä pääsääntöisesti ennallaan. Työntekijöille tärkeää on myös se, ettei sopimukseen sisälly työajan lisäystä ilman palkkaa, jota UPM tavoitteli.

Aitonurmi toteaa keskeytymättömän vuorotyön vuotuisen työajan kasvavan 30 tunnilla paperituotannossa, mutta palkallisena, eikä talkootunteina. Tärkeää on Aitonurmen mielestä myös ulkopuolisen työvoiman käytöstä sopimisen säilyminen ennallaan.

UPM Communication Paper -toimialan Rauman tehtaan johtaja Jari Mäki-Petäys on myös tyytyväinen alakohtaisen sopimuksen syntymiseen ja lakon päättymiseen.

Hän pitää merkittävinä muutoksina siirtymisen tuntipalkkamalliin, jossa maksetaan tehdystä työstä sekä työaikajärjestelyjen joustomahdollisuutta ja kesälomakauden työaikajärjestelyistä sopimista.

Jari Mäki-Petäys kertoo Rauman kahden koneen käynnistyksen valmistelun starttaavan, kun lauantain iltavuoro saapuu työhönsä.

Ensimmäisenä keskitytään henkilöstön vastaanottoon, vuorovaikutukseen ja työturvallisuuden varmistamiseen pitkän lakkovaiheen jälkeen. Tuotantoon koneet saadaan todennäköisesti tulevan viikon puolivälissä, Mäki-Petäys arvio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut