Alkuvuodesta Lounais-Suomessa toimitettu ennätysmäärä passeja – ruuhka jatkuu, hakijan kannattaa toimia ajoissa

Lounais-Suomen poliisi toimitti tammi-, helmi- ja maaliskuussa kaikkiaan 55 000 matkustusasiakirjaa eli passia ja henkilökorttia.

Passien hakeminen on ruuhkautunut Lounais-Suomessa.

22.4. 16:02

Poikkeuksellisen suuren lupapalvelukysynnän aiheuttama ruuhka Lounais-Suomen poliisilaitoksella jatkuu. Ajanvarausjärjestelmään päivittäin avattavat ajat menevät hyvin nopeasti, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessa.

Lounais-Suomen poliisi toimitti tammi-, helmi- ja maaliskuussa kaikkiaan 55 000 matkustusasiakirjaa eli passia ja henkilökorttia. Määrä on poikkeuksellisen suuri, kun koko viime vuonna 12 kuukauden aikana asiakirjoja toimitettiin yhteensä 119 000.

Lupapalvelujen järjestämistä on tehostettu monin tavoin, jotta poliisi voisi paremmin vastata asiakkaidensa kasvaneeseen asiointitarpeeseen. Tällä hetkellä ruuhkia on joka puolella Suomea.

”On valitettavaa, että kaikki eivät siitä huolimatta pääse asioimaan toivomallaan aikataululla. Pyrimme kuitenkin ruuhkasta huolimatta neuvomaan ja palvelemaan asiakkaita niin, että jokaiselle löytyisi sopiva asiointitapa”, sanoo komisario Jutta Store Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Passin toimitusaika on alle kaksi viikkoa

Poliisin ajanvarausjärjestelmään tulee päivittäin uusi asiointiaikoja. Niitä on saatavilla jopa 20 viikon päähän, mutta suuresta kysynnästä johtuen uudet ajat myös menevät nopeasti. Siksi passin hakijan kannattaa käydä usein tarkastamassa ajanvaraustilannetta poliisin verkkosivuilla.

Vain osa ajoista avautuu kaikille, sillä osa ajoista on tarkoitettu henkilöille, joilla jo on passihakemus vireillä.

”Hakemus siis kannattaa ensin laittaa sähköisesti vireille ja sen jälkeen etsiä itselleen asiointiaikaa. Tässä vaiheessa kannattaa vielä myös varmistaa, edellyttääkö passin saanti ylipäätään asiointia poliisiasemalla”, Store neuvoo.

Samalla hän muistuttaa, että matkustusasiakirjojen toimitus lopulta tapahtuu nopeasti.

”Tällä hetkellä passin ja henkilökortin toimitusaika on 8–12 päivää. Pikapassi tulee kolmessa päivässä ja express-toimituksena vielä samana päivänä, mikäli hakemuksen jättää kello 11 mennessä”, Store kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut