Rauman kaupunginhallituksen rysäpaikkapäätöksistä valitusryöppy – 122 allekirjoittajaa vaatii ammattipyydyslupien perumista

Oikaisuvaatimuksessa huomautetaan, että Rauman edustan vesillä kalastaa kaupallisesti kymmeniä rekisteröityneitä kalastajia.

Raumalaisen ammattikalastajan Jarno Aaltosen rysistä ja niiden pyydyspaikoista on kehkeytymässä valitusprosessi.

20.4. 16:34

Rauma

Ammattikalastajalle Rauman kaupunginhallituksen poikkeuspäätöksellä myönnetyt rysäluvat ovat nostattaneet oikaisuvaatimuksen, jossa on peräti 122 allekirjoittajaa. Oikaisuvaatimuksessa on mukana muun saariston mökinomistajia, veneilijöitä ja ilmeisesti kotitarvekalastajia.

Kaupunginhallitukselle osoitetulla oikaisuvaatimuksessa vaaditaan kumottavaksi raumalaisen ammattikalastajan Jarno Aaltosen Pullan Kala Oy:lle maaliskuussa myönnetyt rysäpaikkaluvat. Oikaisuvaatimuksessa on esityksenä, että ympäristö- ja lupalautakunnan lupapäätös palautetaan voimaan.

Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja myönsi Aaltoselle äänestyspäätöksellä 14 rysäpaikkaa Rauman lähisaarten ympäristöön. Kalastusta ja kaupungin vesialueita hallinnoiva ympäristö- ja lupalautakunta olisi sallinut vain kaksi pyydyspaikkaa.

Oikaisuvaatimusta ja kaupunginhallituksen päätöksen kumoamisvaatimusta perustellaan muun muassa veneliikenteen vaarantumisella, mökkiläisten kulun hankaloitumisella saariin sekä kotitarvekalastajien pyydyspaikkojen merkittävän vähentymisen.

Lisäksi oikaisuvaatimuksessa huomautetaan, että Rauman edustan vesillä kalastaa kaupallisesti kymmeniä rekisteröityneitä kalastajia. Kaupunginhallituksen päätöksen katsotaan olevan ennakkopäätöksen luonteinen ja se tarkoittaisi, ettei ympäristö- ja lupalautakunnalla ei olisi enää minkäänlaisia edellytyksiä yhdenkään kaupallisen kalastajan lupahakemusten epäämiseen.

”Edessä saattaa olla tilanne, että kaupungin hallinnoimat rajalliset kalavedet ovat täynnä rysäkalastuspaikkoja, eivätkä tavalliset kuntalaiset enää pääse lainkaan harjoittamaan omaa kotitarvekalastusta”, oikaisuvaatimusta perustellaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut