Keskustan puistokatujen siivous alkaa Porissa keskiviikkona – huomioi siirtokehotukset

Pohjois- ja Eteläpuistossa puhdistustöistä johtuva pysäköintikielto astuu voimaan keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 8 aamulla.

Hiekoitussepeliä siivottiin maaliskuun puolivälin jälkeen Porin Eetunaukiolla.

19.4. 16:07

Pori

Pohjois- ja Eteläpuiston kadut puhdistetaan hiekoitushiekasta keskiviikkona 20. huhtikuuta ja siitä johtuva pysäköintikielto astuu voimaan keskiviikkona aamulla kello 8. Tarvittaessa työ jatkuu torstaina 21. huhtikuuta, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Siirtokehotuskyltein varustetut pysäköintikieltomerkit on toimitettu kadunvarsille.

”Mitä enemmän kaupunkilaiset siirtävät autojaan siivouksen tieltä pois, sitä nopeammin kadut saadaan puhdistettua”, muistuttaa aluetiemestari Janne Lumme.

Jos pysäköintikieltoa ei ole noudatettu, ajoneuvoille tehdään lähisiirto, ja ajoneuvon omistajalta tai haltijalta peritään siirtomaksu. Siirrot pyritään tekemään niin, että ajoneuvon pystyy näkemään sen vanhasta paikasta.

Kevätpuhdistuksia tehdään myös muualla kaupungissa.

”Tällä hetkellä käynnissä on muun muassa Kirjurinluodon pysäköintialueiden puhdistus. Raatihuoneenpuistoa ympäröivät Teatterikadun ja Selim Palmgreninkadun osuudet on tarkoitus puhdistaa tämän viikon lopulla. Tasavallankadulla ja vanhan kauppaoppilaitoksen pysäköintialueella puhdistustöitä tehdään näillä näkymin ensi viikolla”, kertoo piiripuutarhuri Esa Rouvali.

Tänä keväänä puhdistustyöt näkyvät katukuvassa tavanomaista enemmän päiväsaikaan ja jatkuvat todennäköisesti pidemmälle kevääseen, sillä kunta-alalla voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto estää siivoustyöt yöllä.

Autoilijoiden toivotaan kiinnittävän erityistä huomiota työkoneisiin katualueilla, jotta liikenne ja puhdistustyöt sujuisivat mahdollisimman joustavasti ja turvallisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut