Rauman maanvuokraus Steerprop Oy:lle etenemässä

19.4. 19:26

Rauma

Uuden tuotanto- ja huoltohallin rakennuspaikan maakauppa- ja vuokrausjärjestelyt Potkurilaitevalmistaja Steerprop Oy:lle etenevät Rauman kaupunginhallinnossa. Kaupunginhallitus hyväksyi noin 1,5 hehtaarin alueen myynnin Rauman Satama Oy:lle, joka vuokraa alueen edelleen yhtiölle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Maanvuokrausjärjestely edellyttää vielä Rauman kaupunginvaltuuston käsittelyä ja hyväksyntää. Erillinen hyväksyntä tarvitaan valtuustolta, koska vuokra-aika ylittää 30 vuoden enimmäisajan, jota lyhyempi on kaupunginhallituksen päätösvallassa.

Kaupungin satamayhtiö ostaa tontin noin 245 000 euron kauppahinnalla ja vuokraa sen Steerprop Oy:lle. Pitkäaikainen vuokrasopimus mahdollistaa maanvuokrasopimuksen kiinnityskelpoisuuden rahoitusjärjestelyissä.

Steerprop Oy:lle vuokrattava rakennuspaikka sijaitsee Petäjäksen satamanosassa. Yhtiö suunnittelee pinta-alaltaan noin 7 000 neliömetrin kokoonpano- ja huoltohallin rakentamista. Rakennus on suunnitteluvaiheessa ja lopullisen investointipäätöksen yhtiö sinetöi tulevan kesän aikana.

Tavoiteaikatauluna on, että uudet tuotanto- ja toimitilat ovat valmiina vuoden 2023 lopulla tai 2024 alkupuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut