Poliisi sai Lounais-Suomessa pyhien aikaan hälytyksen joka neljäs minuutti – kotihälytyksissä reilu pudotus koronavuosiin verrattuna

Poliisin partio on hälytetty parikymmentä kertaa selvittämään odottamatonta kuolemantapausta.

Lounais-Suomessa poliisi hälytettiin pyhien aikana 25 kertaa avuksi asiakkaan itsetuhoisuuden tai tähän liittyvän avunpyynnön vuoksi.

18.4. 10:35

Lounais-Suomen poliisi kertoo kirjanneensa pääsiäispyhien aikaan noin noin 1 400 tehtävää, eli keskimäärin neljän minuutin välein.

Kokonaistehtävämäärä noudatti viimevuotista kohonnutta tasoa. Vuonna 2020 tehtävämäärä oli kolmanneksen pienempi.

Poliisin mukaan ihmiset ovat viettäneet pääsiäistä kodeissa, vapaa-ajan asunnoissa ja ystäväpiirissään sekä parin koronavuoden tauon jälkeen myös ravintoloissa.

Kotihälytyksiä on suoritettu tämän pääsiäisen aikana noin sata. Syynä kotihälytyksiin on useimmiten ollut häiritsevä meteli tai perheväkivalta.

Viime vuoden ja sitä edeltävän vuoden kotihälytysten määrä oli noin puolet suurempi, johtuen siitä, että tuolloin ravintolat olivat pitkälti suljettuina.

Poliisin mukaan pyhien aikana on näkynyt myös ihmisten pahoinvointi ja yksinäisyys. Poliisi on hälytetty pyhien aikana 25 kertaa avuksi asiakkaan itsetuhoisuuden tai tähän liittyvän avunpyynnön vuoksi.

Parikymmentä kertaa pääsiäisen aikaan on poliisin partio hälytetty selvittämään myös odottamatonta kuolemantapausta, joka sekin on mainittava määrä.

Kevään eteneminen on näkynyt myös pääsiäisliikenteen valvonnan tuloksissa. Yli 200 kilometrin tuntinopeuksia on mitattu useita, ja yli viisikymmentä kuljettajaa on menettänyt ajo-oikeutensa eri syistä.

Rattijuopumuksista yli puolet on ollut törkeitä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueeseen kuuluvat Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut