Steerprop Oy investoi Raumalle uusiin potkurilaitteiden tuotantotiloihin

Rauman Satama Oy vuokraamassa kokoonpano- ja huoltohallia varten 1,5 hehtaarin alueen Petäjäksestä.

Kääntyvät ja ohjaavat potkurilaitteet ovat yleinen voimalaiteratkaisu hinaajissa ja jäänmurtajissa. Myös matkustaja-aluksia varustetaan kääntyvillä potkulaitteilla.

14.4. 18:15

Rauma

Laivojen ohjaavia potkurilaitteita valmistava Steerprop Oy rakentaa Rauman satamaan uuden kokoonpano- ja huoltohallin. Investoinnilla yhtiö korvaa nykyiset vuokratilat entisen Hollmingin telakan hallissa ja varautuu myös toimintansa laajentamiseen.

Yhtiö on neuvotellut Rauman kaupungin ja Rauman Satama Oy:n kanssa noin 1,5 hehtaarin alueen vuokrauksesta Petäjäksen satamanosasta tuotantotilojen rakentamista varten.

Kaupungin sisäinen maakauppa- ja vuokrausjärjestely on tulevalla viikolla Rauman kaupunginhallituksen käsittelyssä ja hyväksyttävänä.

Toimitusjohtaja Riku-Pekka Hägg sanoo Rauman valikoituneen ensisijaiseksi investointikohteeksi, koska uusille tuotantotiloille järjestyi rakennuspaikka satamasta.

Steerprop Oy:n toimitusjohtaja Riku-Pekka Hägg kertoo yhtiön kartoittaneen uusille tuotanto- ja toimitiloilleen sijaintia läntiseltä rannikkoalueelta jo pidempään. Vaihtoehdoista ensisijainen on ollut Rauma, joka on yrityksen nykyinen kotipaikka.

Rauman Satama Oy:n tarjoama Petäjäksen satamanosan rakennuspaikka on Riku-Pekka Häggin mukaan tutkituista vaihtoehdoista paras.

”Satamassa ei tarvita erityisjärjestelyjä raskaita erikoiskuljetuksia varten. Raskaimmat kuljetukset ovat massaltaan jopa 300 tonnia. Suurin osa tuotannosta menee vientiin merikuljetuksilla. Siksi satama ja toiminta sen porttien sisäpuolella on sijainniltaan meille edullinen ja ensisijainen”, Hägg sanoo.

Hän kiittelee kaupunkia, satamayhtiötä ja Euroports Finland Oy:stä hyvästä yhteistyöstä rakennuspaikan järjestämisessä.

Yhtiön suunnitelmana on rakentaa Petäjäksen satamanosan keskiosaan laajuudeltaan noin 7 000 neliömetrin kokoonpano- ja huoltohalli.

Riku-Pekka Hägg sanoo toimitilojen laajennuksen lisäksi tähtäimessä on tuotannon kasvattamiseen myös laiteinvestoinneilla. Investoinnin rahallista arvoa hän ei kommentoi tarkemmin.

Ajankohtaisesta epävakaudesta huolimatta potkurilaitteiden kysyntä ja markkinat näyttävät Häggin mukaan varsin hyviltä ja lupaavilta.

”Saavutimme viime vuonna noin 38,5 miljoonan euron liikevaihdon ja hyvän kasvun. Se on jatkumassa tänä vuonna”, Riku-Pekka Hägg sanoo.

Vuonna 2000 perustetulla Steeprop Oy:n palveluksessa on 65 henkilöä, jotka työskentelevät suunnittelussa ja kokoonpanossa. Osavalmistuksessa yhtiö työllistää koti- ja ulkomaista konepajaverkostoa.

Yrityksen päätoimipaikka on Raumalla. Lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Vantaalla ja Jyväskylässä.

Uusi Rauman tuotantohalli on suunnitteluvaiheessa. Riku-Pekka Hägg ennakoi, että lopullinen investointipäätös voidaan tehdä tulevan kesän alkupuolella.

Tavoiteaikatauluna on, että uudet tuotanto- ja toimitilat ovat valmiina vuoden 2023 lopulla tai 2024 alkupuolella.

Uutta tuotantohalliaan varten Steerprop Oy solmii maanvuokrasopimuksen Rauman Satama Oy:n kanssa.

Tämä edellyttää, että Rauman kaupunki myy omistamastaan satama-alueesta satamayhtiölleen tarvittavat kaksi määräalaa noin 245 000 euron kauppahinnalla. Vuokrausjärjestely edellyttää Rauman kaupunginvaltuuston hyväksyntää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut