Selkämerelle valtion vesille hahmotellaan jättituulivoimaloita –Merikarvian, Porin ja Rauman edustalle voisi tulla laajoja voimala-alueita

Metsähallituksen pilottikohteena Etelä-Pohjanmaan Korsnäsissä 70–100 tuuliturbiinin merituulivoimalaitos. Valtio avaamassa ulkomerialueitaan huutokauppamenettelyyn. Rakentamisen tavoite 2030-luvulla.

Tuulivoimayhtiöt ja Suomen valtio ovat ottaneet kurssisuunnaksi avomeren. Valtion yleisvesille ja Suomen talousvesialueelle on alustavia suuunnitteluvarauksia yli 36 000 neliökilometrin alueelle.

24.4. 7:00

Satakunta

Pohjanlahti ja Selkämeri kiinnostavat suuren kokoluokan tuulivoimalaitosten rakentajia ja valtiota vesialueiden omistajana. Suunnitelmat tähtäävät voimalaitosrakentamiseen etäälle rannikosta avomerelle 2030-luvulla.

Alustavia voimala-aluevarauksia on hahmoteltu valtion yleisvesialueelle, joita hallinnoi Metsähallitus. Toisena kiinnostuksen kohteena ovat Suomen talousvyöhykkeen vesialueet, jotka sijoittuvat rannikkoalueen valtion yleisvesien ulkopuolelle. Talousvyöhykkeen vesialueille on tutkimuslupaa hakenut valtioneuvostolta Ilmatar Energy Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut