Toimikunta linjasi Porin tulevaksi johtamismalliksi määräajaksi palkattavan kaupunginjohtajan

Vaihtoehtona esillä on ollut määräaikaisen kaupunginjohtajan lisäksi pormestarimalli.

”Olemme nyt kuntakentän merkittävässä murrosvaiheessa”, sanoo kaupunginhallituksen ja organisaatiotoimikunnan puheenjohtaja Arja Laulainen. Arkistokuva.

13.4. 18:24

Pori

Porin kaupungin tulevaa johtamismallia pohdittiin keskiviikkoiltana organisaatiotoimikunnan kokouksessa.

Toimikunnassa linjattiin, että kaupungissa jatketaan kaupunginjohtajamallilla siten, että kaupunginjohtaja valitaan kuuden vuoden määräajaksi.

"Virallinen päätöksenteko lähtee valmistelemaan asiaa tältä pohjalta”, sanoo kaupunginhallituksen ja organisaatiotoimikunnan puheenjohtaja Arja Laulainen (sd.).

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen jää eläkkeelle helmikuussa 2023.

Luukkonen esittää kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että toimialajohtaja Lauri Kilkku toimii kaupunginjohtajan viransijaisena vapaana omasta virasta 23.6.2022 alkaen siihen asti, että kaupunginjohtajan virkaan valittava henkilö ottaa viran vastaan.

Vastaavaksi ajaksi esitetään elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan viransijaiseksi yksikön päällikkö Jouko Hautamäkeä.

Edelleen kaupunginjohtaja esittää, että kaupunginhallitus asettaa toimikunnan valmistelemaan kaupunginjohtajan valintaa ja nimeää sen puheenjohtajaksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulaisen ja sihteeriksi ja asiantuntijaksi henkilöstöjohtaja Timo Jauhiaisen.

Porin kaupungin johtamismallin vaihtoehtona esillä on ollut määräaikaisen kaupunginjohtajan lisäksi pormestarimalli.

Satakunnan Kansa uutisoi viime viikolla, että enemmistö valtuustosta oli pormestarimallia vastaan, ja että sen takana seisoivat yksimielisinä ainoastaan sosiaalidemokraatit ja vihreät.

”Olemme nyt kuntakentän merkittävässä murrosvaiheessa. Tässä tilanteessa enemmistö Porin valtuustoryhmistä kannatti pitäytymistä kaupunginjohtajamallissa. Pormestarimallia kannattivat sosialidemokraatit ja vihreät, minkä lisäksi mallilla oli kannatusta myös vasemmistoliiton ryhmässä. Kaupunginjohtajamallin kannalla olivat kokoomus, perussuomalaiset, keskusta ja kristillisdemokraatit”, Arja Laulainen toteaa kaupungin keskiviikkoiltana lähettämässä tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut